vrijdag 29 september 2017

Hitflits: negende #1-album voor Nick & Simon, eerste #1-hit voor Nederhopper Josylvio

Grote hits scoren Nick & Simon al jaren niet meer, maar hun albums komen steevast binnen op de eerste plaats. Ook dit keer is dat het geval met Aangenaam, hun negende album en het achtste dat op #1 binnenkomt. En dat is lekker als je aan de vooravond staat van je nieuwe theatertournee (start 11 oktober, einde 21 mei), die het duo op 9 april 2018 weer voert naar Carré in Amsterdam.

Voorheen schreven de mannen de nummers los van elkaar, maar dit keer deden ze dat samen. daarnaast namen ze het een nummer ‘Zing!’ op met zanger Jayh, dat werd geproduceerd door Julien Willemsen, alias Jack $hirak, die vooral actief is in de hiphopscène, met artiesten als Lil’ Kleine en Ronnie Flex. De andere nummers op Aangenaam werden als vanouds geproduceerd door Geert Groothedde.

ALBUM TOP 5

1. EW  Nick & Simon: Aangenaam
2. (2)   Lil’ Kleine: Alleen  (op ruim 50%)
3. EW  Kinderen voor Kinderen: Gruwelijk Eng! - 38
4. (5)   Ed Sheeran: ÷ (divide)
5. (3)   Lijpe: Zandloper

Gaan we snel over naar de overige tien eerste weeks noteringen
#9 Macklemore: Gemini
#12 the Killers: Wonderful Wonderful
#13 Van Morrison: Roll With The Punches
#24 Jacin Trill: Happyland
#29 Black Country Communion: BCCIV
#70 Sven Hammond: Rapture
#73 Rollàn: Sous Estimé
#81 Jhené Aiko: Trip
#84 the Rolling Stones: Their Satanic Majesties Request, net niet #1 in de Vinyl 33, die is voor Sleep Well Beast van the National dat weer terugkeert op de eerste plaats
#88 Niska: Commando

SINGLES

Al na twee weken komt er in de Single Top 100 een einde aan de hegemonie van Dua Lipa met ‘New Rules’. Deze week moet ze plaatsmaken, niet voor ‘Too Good At Goodbyes’ van Sam Smith, dat naar de vijfde plaats zakt. Ook niet voor rapper Post Malone feat. 21 Savage met ‘Rockstar’ dat naar de tweede plaats stijgt.
Nee het is Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, ofwel de Nederlandstalige hiphopper Josylvio die met ‘Ride Or Die’ vanuit het niets binnenkomt op de eerste plaats en zijn eerste #1-hit scoort. Het nummer is de dertiende Nederlandstalige rap/hiphop #1-notering in de Single Top 100. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

SINGLE TOP 5

1. EW  Josylvio: Ride Or Die
2. (24) Post Malone feat. 21 Savage: Rockstar (op ruim 3%)
3. (1)   Dua Lipa: New Rules
4. (2)   J. Balvin & Willy William: Mi Gente
5. (3)   Sam Smith: Too Good At Goodbyes

Deze week gaat er één nummer op herhaling: ‘Perfect’ van Ed Sheeran op #54. Het nummer kwam op 11 maart als track van zijn album ÷ (divide) binnen op de achtste plek. Na zes weken verdween het, om in mei even terug te keren op #98. De afgelopen week kwam het nummer officieel als single uit en werd de lyric videoclip gepresenteerd die inmiddels ruim tien miljoen keer is aangeklikt.

Lopen we nog even langs de andere eerste weeks noteringen:
#29 Mula B: Kenia
#73 Murda: Trabajo
#80 ISMO: Eh Niffo
#88 Broertje: Vrij

Later dit weekend melden we ons nog met een nieuwe Megaman met onder andere een overzicht van alle Nederhop #1-noteringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten