zondag 3 september 2017

Niet ‘Despacito’ maar ‘Mi Gente’ is dé zomerhit in Spanje

#1 J. Balvin & Willy William: Mi Gente
     *** vierde week op #1 ***

Het ziet er naar uit dat 2017 naast ‘Despacito’ van Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber (10 weken op de eerste plaats), nog een zomerhit nalaat. Dat is ‘Mi Gente’ van J. Balvin & Willy William, dat al vier weken de Single Top 100 aanvoert. September is vaak een mooie nazomermaand, dus er komen vast nog wel enkele weken bij. Met meer dan 250 miljoen streams is ‘Mi Gente’ het op vier na  meest gestreamde nummers van 2017.

‘Mi Gente’ versus ‘Despacito’

Deze zomer kon niemand om ‘Despacito’ heen. De videoclip is meer dan 3 miljard keer aangeklikt en wereldwijd is het nummer (inclusief de remix), meer dan 786 miljoen keer gestreamd. Met recht dé zomerhit van 2017 dus. Maar niet overal.

In uitgerekend Spanje, was het Spaanstalige nummer niet de zomerhit van 2017. De Spanjaarden luisterden liever naar … ‘Mi Gente’ van J. Balvin & Willy William! Daarna volgde ‘Me Rehúso’ van Danny Ocean (bij ons #82 in juli). De originele versie van  ‘Despacito’ staat bij de Spanjaarden pas op een elfde plaats, de remix met Justin Bieber nog vijf plaatsen lager!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten