zondag 22 oktober 2017

Jamie Lidell maakt zijn debuut als componist

#77 Hailee Steinfeld & Alesso feat. Florida Georgia Line & Watt: Let Me Go

De uitvoerenden van ‘Let Me Go’ vormen een bijzondere combinatie. Een Amerikaanse actrice/zangeres (Hailee Steinfeld), een Zweedse dj/producer (Alesso), een country-duo (Florida Georgia Line) en een Amerikaanse zanger/gitarist (Andrew Watt).
En onder de componisten kwamen we ook nog een oude bekende tegen. Niemand minder dan Jamie Lidell (hij scoorde drie hits waaronder ‘Multiply’ in 2005), schreef mee aan ‘Let Me Go’. Dit nummer is voor zowel Florida Georgia Line als Watt het debuut. Tijd voor een kennismaking dus met beide, of zijn het er meer?

Florida Georgia Line wordt gevormd door Brian Edward Kelley (Ormond Beach, Florida, 26 augustus 1985) en Tyler Reed Hubbard (links op de foto) (Monroe, Georgia, 31 januari 1987). Beiden kwamen  in de plaatselijke kerk in aanraking met muziek. Toen ze naar Nashville verhuisden om te gaan studeren aan de Belmont University Hubbard liepen ze elkaar tegen het lijf. Hun beider interesse in muziek leidde in 2010 tot de start van het country-duo Florida Georgia Line.

Andrew Wotman (New York City, 20 oktober 1990), is bekend vanwege zijn vele gitaarwerk voor andere artiesten. We noemen the Roots, Justin Bieber en Cody Simpson. Maar ook andere muzikanten weten Watt te vinden. Op zijn EP Ghost In My Head uit 2015, drumden Chad Smith van the Red Hot Chili Peppers en Joey Castillo van the Queens of the Stone Age.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten