zondag 19 november 2017

Eminem doorbreekt stilte met nieuwe single en album

#24 Eminem feat. Beyoncé: Walk On Water

Zowel op single als op albumgebied is het al vier jaar rustig rond rapper Eminem. In 2013 scoorde hij met single ‘Survival’ (#49) en met het album The Marshall Mathers LP 2 (#4).
Met ‘Walk On Water’ van Eminem feat. Beyoncé wordt de stilte doorbroken. Het nummer is de voorloper van zijn negende studioalbum Revival. Zeker is dat naast Eminem zelf, Dr. Dre, Rick Rubin en Skylar Grey zich bemoeiden met de productie. Geruchten als zouden Adele, Chance the Rapper, Kid Cudi en the Weeknd meedoen op het album, zijn nog niet bevestigend. Alleen Beyoncé is zeker, want zij is te horen op ‘Walk On Water’, dat deze week binnenkomt op de 24e plaats.

met dank aan Jay-Z

Componiste Skylar Grey, die met ‘I Need A Doctor’ (#55 in 2011) al eens een hit had met Eminem zelf, kwam met een ideetje voor een nummer. Dat belandde bij Eminem, die met producer Rick Rubin bezig was aan zijn nieuwe album. De twee werkten het verder uit, waarna Rubin het resultaat liet horen aan Jay-Z. Hij zorgde er voor dat zijn vrouw Beyoncé het te horen kreeg, waarna zij het nummer bewerkte en daarmee was ‘Walk On Water’ een feit.

beste nummer

Skylar Grey, wiens echte naam Holly Brook Hafermann luidt, tweette over haar compositie:
‘Walk On Water’: “This is the song I've been trying to write since age 6. Every time I wrote a song I hoped it would be this good. I am truly proud of everything I've created, but this is the one.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten