zondag 10 december 2017

Nl. zangeres scoort met liedje dat voor Ellie Goulding was bestemd

#43 Martin Garrix & David Guetta feat. Jamie Scott & Romy Dya: So Far Away

Op ‘So Far Away’ van Martin Garrix & David Guetta maken twee artiesten hun debuut, Jamie Scott en Romy Dya.

Jamie Scott is geboren op 12 februari 1984 in Rowtown/Ottershaw in het Britse graafschap Surrey. Hoewel hij onder zijn eigen naam nog niet eerder een hit scoorde, heeft hij er toch al twee op zijn naam staan. Als deel van het Londense duo Graffiti6 scoorde hij in 2010 de hits: ‘Stare Into The Sun’ (#27) en ‘Annie You Save Me’ (#90). Hun album Colours bereikte in dat jaar de 32e plaats.

hitcomponist

Grote hits scoorde Jamie Scott als mede-componist van de #1-hit ‘Cold Water’ van Major Lazer feat. Justin Bieber & Mø en van ‘Skin’ van Rag’n Bone Man. Voor diens #1-album Human schreef Scott vier nummers. Maar hij schreef en produceerde ook nummers voor onder andere OneDirection, Birdy en Michael Kiwanuka. Ziehier de veelzijdigheid van Scott, die vroeger nooit naar populaire muziek luisterde. Hij heeft zichzelf gitaar en piano leren spelen. In 2014 verscheen zijn album Soul Searching.

tweede keuze

‘So Far Away’ is geschreven voor de Britse zangeres Ellie Goulding. Maar toen Martin Garrix het nummer op 30 juli voor het eerst liet horen op het Belgische dancefestival Tomorrowland, besloot het label van Goulding dat maar iemand anders het nummer moest zingen. Dat werd de Nederlandse Romy Dya, die ook de originele demo had ingezongen. En daardoor maakt haar carrière een geweldige zet vooruit, ook al is ze tweede keuze. En dan te bedenken dat ze op het punt stond te stoppen met muziek!

Maar laten we beginnen bij het begin. Romy Dya is de artiestennaam van Jalise Romy, geboren op 29 oktober 1986 in Almere. Muziek kreeg ze met de paplepel ingegoten. Haar moeder was 25 jaar lang zangeres, haar vader gitarist. Op haar vierde wist ze al wat ze wilde worden: zangeres, net als haar moeder. Haar eerste optreden vond plaats op haar zevende, in een overvolle kerk. Tijdens de pubertijd begon ze met het schrijven van nummers.

stoppem

In 2011 won Jalise de ‘Jazz below the Sea Talent Award’. Jalise werkte met artiesten uit binnen en buitenland, zoals de Wu-Tang, Lange Frans & Baas B, Kempi en Brace en met de Nederlandse producer Giorgio Tuinfort. Met Joveek Murphy vormde ze het duo the MOTTO. Ze zong diverse reclamespots in voor onder andere Jumbo en Hunkenmöller. Allemaal leuke dingen, maar niet iets waar je als zangeres van droomt. En net voordat Jalise op het punt stond te stoppen, kreeg ze ‘So Far Away’ aangeboden om in te zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten