zondag 10 december 2017

Anita Doth gaat weer optreden met 2 Unlimited materiaal

#73 JeBroer & Anita Doth: Marathon

Aanleiding voor het nummer ‘Marathon’ van Jebroer & Anitha Doth is de klik die tussen de twee ontstond op de Herman Brood Academie, waar beide lesgeven.
Jebroer: “Anita is een legende die al heel lang mee draait. Toen ‘Marathon’ bijna klaar was vond ik dat het liedje iets extra's nodig had, en daarvoor was zij helemaal perfect!” Iets extra’s blijkt ‘la la la’ en ‘dit is een marathon’ te zijn. Dan had Anita Danielle Dells, ofwel Anita Doth ten tijde van 2 Unlimited, meer tekst.

Anita Doth vormde met Ray Slijngaard het duo 2 Unlimited, waarmee ze in de jaren ’90 miljoenen platen verkocht. Eerder dit jaar verklaarde ze daar, ondanks dat ze zo’n 6 miljoen EURO verdiend heeft, toch niet veel geld aan te hebben overgehouden. Veel geld ging op aan soloprojecten en de belasting. Na een geflopte solocarrière, ging ze in 2009 weer op pad met Ray. Maar een conflict met de producer en persoonlijke problemen maakten daar een einde aan. Eerder dit jaar kondigde Anita aan opnieuw, maar nu in haar eentje, de bühne op te gaan met het 2 Unlimited materiaal. Alleen heeft ze de nummers wel opnieuw laten inspelen.

De videoclip bij ‘Marathon’ geeft een flashback naar de jaren ’90. Veel leuker is echter de parodie die Bas van Teylingen, alias Jeukvogel, maakte van ‘Marathon’, nu ‘Magnetron’.  Kostelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten