zondag 28 januari 2018

Boef verdient aan het maken van excuses

#13 Boef: ANTWOORD

Tijdens zijn optreden op Noorderslag, op zaterdag 20 januari, maakte rapper Boef excuses voor het gebruik van de term kech (Marokkaans voor hoer), toen twee vrouwen hem begin dit jaar aan een lift hielpen. Hij gaf toe ‘een beetje dom’ te zijn geweest, maar zei daar direct achteraan dat rappers vrouwen vaak bitches noemen, maar ze niet minder vinden of zo. Zoals je van een rapper kunt verwachten, deed hij zijn excuus volledig in rapstijl, dat natuurlijk direct viral ging. En daar leek de kous mee af.
Toch niet, want de dag daarna kon het nummer, dat de titel ‘ANTWOORD’ had gekregen, gestreamd worden op de diverse streamingplatforms. Sindsdien is het nummer zo’n twee miljoen keer gestreamd en is de clip ruim 3,5 miljoen keer bekeken. De kans is groot dat het nummer volgende week de eerste plaats pakt in de Single Top 100.

gepland?

Daarmee verdient Boef dus aan het maken van zijn excuses. Het lijkt er op dat een en ander gepland is, om het imago van de rapper weer enigszins op te krikken. Anders breng je het nummer toch niet uit?

goedmaken

Met meer dan 325 miljoen streams op Spotify en miljoenen views op YouTube, hoeven we geen medelijden te hebben met Boef, die door een aantal radiostations wordt geboycot, op enkele festivals niet meer welkom is en nu ook nog zijn eigen vliegreis moet betalen. Het zou hem dan ook sieren als hij de opbrengsten van ‘ANTWOORD’ zou doneren aan een goed doel. Hij kan zelf wel bedenken welke.

de andere hiphophits van deze week zijn:

#16 Famke Louise feat LouiVos: Lit
#26 Ronnie Flex: Nori
#50 Jebroer & Dr. Phunk: Leven Na De Dood

#74 Ugly God & Jacin Trill: Lettetznow
‘Lettetznow’ is opgenomen in Atlanta, Georgia met de Amerikaanse rapper Ugly God (=Royce Rodriguez uit Houston, Texas). 808milli, producer van Jacin Trill, had de leiding.

#58 Anbu feat. Jir11, Bokoesam & Jacin Trill: Hoi Aangenaam
Anbu is een duo uit Venlo, bestaande uit MennoBooming en Jir11

#89 Keizer feat. Dopebwoy: Interessant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten