zondag 28 januari 2018

de overblijvers: debutanten van de afgelopen (drie) weken

Tot slot lopen we nog even langs de debutanten en/of bijzondere noteringen, van de afgelopen (drie) weken.

#12 (9) Bruno Mars feat. Cardi B: Finesse (remix)

De oorspronkelijke versie van ‘Finesse’ staat op het album 24K Magic. voor de remix benaderde Bruno Mars de Amerikaanse Belcalis Almanzar, ofwel rapper Cardi B. Haar deel is backstage opgenomen, midden in de nacht, na een optreden van Mars in Los Angeles. Na afloop verklaarde Mars: “She walked in the room and she was everything I’d hope she’d be. Never change cardi! Don’t let this crazy music business change who you are. You posses something that can’t be taught. You’re a true star. Thank you for putting your energy and love all over this record and video.”

#87 (65) Jax Jones feat. Imra Wroldsen: Breathe

Voor de Britse producer Jax Jones was 2017 een goed jaar. Na drie jaar stilte, in 2004 scoorde hij samen met Duke Dumont met het nummer ‘I Got U’ (#47), schreef hij in 2017 twee hits op zijn naam: ‘You Don’t Know Me’ feat. Raye (#9) en ‘Instruction’ feat. Demi Lovato & Stefflon Don (#50). Jax Jones, alter ego van Timucin Fabian Kwong Wah Aluo, is vastbesloten om van 2018 ook weer een succesvol jaar te maken en komt met ‘Breathe’.

Op ‘Breathe’ debuteert de Noorse Ina Christine Wroldsen (Sandefjord, 29 mei 1984). Hoewel debuut, eigenlijk hoorden we haar al op ‘How Deep Is Your Love’ van Calvin Harris & Disciples (#2 in 2015). Alleen kreeg ze daar geen credit voor.
Voordat Ina Wroldsen zelf als artiest voor het voetlicht trad, schreef ze nummer voor onder anderen Jess Glynne (‘Hold My Hand’), Clean Bandit (de #1-hits ‘Rockabye’ en ‘Symphony’) en Rag ’n’ Bone Man (‘Ego’ op zijn debuutalbum). Maar ook onze eigen Thomas Berge. In 2013 scoorde Berge met ‘Alleen Omhoog’ (#12), dat de Nederlandstalige versie was van  ‘Impossible’, dat ze schreef met Arnthor Birgisson en in de uitvoering van James Arthur een grote internationale hit werd.

#97 (97)  Hardwell & KSHMR: Power

Het wil nog niet echt lukken met ‘Power’ van Hardwell & KSHMR. Het nummer staat nu al drie weken op de 97e plaats, dus van echte power is (nog) geen sprake. Tijdens 3FM Serious Request (SR), dat voor de kerst plaats vond in Apeldoorn, was ‘Power’ het liedje dat de drie dj’s Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren, even weer energie moest geven.

‘Power’ van Hardwell & KSHMR is het tiende nummer sinds 2004 dat door de dj’s werd gekozen tot hun anthem. In de Top Serious Request, de lijst met de meest aangevraagde nummers, die op beide kerstdagen werd uitgezonden, eindigde ‘Power’ op de derde plaats. ‘Perfect’ van Ed Sheeran stond op #2, ‘Living Doll’ van Cliff Richard & the Young Ones was opnieuw, na 2013, ook in 2017 het meest aangevraagde nummer. Dankzij de playback-act van NPO Radio 2-dj Gerard Ekdom, die € 37.000 Euro’s opleverde.
De basis van ‘Power’ werd al zo’n 2,5 jaar gelegd door de Amerikaan Niles Hollowell-Dhar, ofwel KSHMR. Vanwege drukke werkzaamheden was hij niet in staat de track af te maken, zoals hij wilde. Maar nadat Hardwell, die al langere tijd met hem wilde werken, maar geen goed moment vond, zich er mee had bemoeid, lukte het wel. ‘Zijn energie is geweldig’, aldus de Amerikaanse producer. Het contact tussen de twee liep via e-mail.
KSHMR werkte al eerder met Nederlandse dj’s.  In 2015 scoorde hij met Tiëst feat. Vassy met het nummer ‘Secrets’ (#21). Maar al in 2010 en 2011 scoorde KSHMR hits als onderdeel van het duo the Cataracs: ‘Like A G6’ met Far *East Movement & Devy  (#3 in 2010) en
‘Bass Down Low’ van Dev (#92 in 2011). Sinds 2013 gebruikt Niles de naam KSHMR.

themalied flopt opnieuw

In tegenstelling tot het anthem, dat wel elk jaar een notering krijgt, lukt dat niet altijd meer met het themalied. Na een mager succesje in 2015 met ‘Niet Weglopen’ van Typhoon (#93), kreeg ‘Are You With Me’ van Lucas Hamming vorig jaar helemaal geen notering. En ook dit jaar flopte het themalied: ‘Breng Het Samen’ van Rico & Sticks.

Slechte beurt Justin Timberlake

Van de overige elf nummers die de afgelopen drie weken niet hebben overleefd, lichten we er eentje uit.

Al na twee weken (53-67) is ‘Filthy’ van Justin Timberlake verdwenen. Het is daarmee, in weken, de kleinste hit van Timberlake. Maar niet zijn slechtste, qua notering, want dat is ‘Holy Grail’ (#83 in 2013), een nummer van en met Jay-Z.

nieuwe kans

Afgelopen weekend verscheen een nieuw nummer van Justin Timberlake feat Chris Stapleton, ‘Say Something’. Wellicht dat dit nummer het langer volhoudt en hoger komt. In ieder geval krijgt het de steun van Radio 538, want die verkoos het tot haar Alarmschijf. Beide nummers zijn afkomstig van het album Man Of The Woods, dat later dit jaar uitkomt.

2 opmerkingen:

  1. Over KSHMR, en de nieuwe format, mis ik altijd de geborte informtie :-( . Ook heeft hij geen label!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Rogueactuary: KSHMR / Niles Hollowell-Dhar is geboren op 6 oktober 1988 in Berkeley, California.

    BeantwoordenVerwijderen