zondag 25 februari 2018

Drake kan het ook in zijn eentje

#1 Drake: God’s Plan
    *** eerste week op #1 ***

Eind januari bracht de Amerikaanse rapper/zanger Drake de EP Scary Hours uit en scoorde met de track ‘God’s Plan’ een Amerikaans streamrecord. De tweede track, ‘Diplomatic Immunity’, hield het bij ons niet langer dan twee weken vol (61-97).
Met ‘God’s Plan’ loopt het beter af. In de tweede week steeg het nummer naar de derde plaats. En na een kleine terugval naar de vierde plaats, steeg het nummer vorige week naar de tweede plaats en maakt deze week de laatste stap naar de top van de Single Top 100.

Voor zijn eerste twee #1-hits riep hij nog de hulp in van anderen. Rihanna (‘Work’) respectievelijk Wizkid & Kyla (‘One Dance’), beide in 2016. Maar voor zijn derde #1-hit  had Drake niemand anders nodig. Na een eerste plaats vorige week al in de Britse hitparade, voert  ‘God’s Plan’ van Drake nu ook de Nederlandse hitparade aan.

Het is echter de vraag of Drake volgende week zijn eerste plaats kan prolongeren. Afgelopen vrijdag verscheen Hella Cash, het nieuwe album van Josylvio, die vorige week op de eerste plaats stond met ‘Catch Up’. Momenteel worden alle veertien tracks flink gestreamd, met als populairste nummer ‘Catch Up’. Dus wellicht dat het nummer volgende week terug stijgt naar de eerste plaats en Josylvio een dubbelslag scoort. Maar daarover volgende week meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten