vrijdag 2 maart 2018

Hitflits: Josylvio casht met #1-single ‘Catch Up’ en #1-album Hella Cash

Lang heeft Drake dit keer niet van zijn eerste plaats mogen genieten. Zijn ‘God’s Plan’ moet al na één week de toppositie afstaan aan een andere rapper/hiphopper: Josylvio. Diens ‘Catch Up’, dat vorige week zakte naar de tweede plaats, stijgt deze week terug naar de eerste plaats en staat daar nu in totaal voor de derde week.

De hernieuwde belangstelling voor ‘Catch Up’  is te danken aan de release van zijn album Hella Cash, dat ook nog eens de eerste plaats pakt in de Album Top 100. Een dubbelslag dus. De voorlaatste keer was op 14 oktober 2017: Sevn Alias met zijn album Picasso en de single ‘Patsergedrag’ feat. Lil’ Kleine & Boef.

SINGLE TOP 5

1. (2)   Josylvio: Catch Up (terug op #1 / derde week)
2. (1)   Drake: God’s Plan (op ruim 8%)
3. (3)   Bløf feat. Geike Arnaert: Zoutelande (op bijna 33% van de #1)
4. EW  Josylvio feat. Hef & Moeman: Op Je Hoede
5. EW  Josylvio feat. Frenna: Skiemen

Naast een dubbelslag voor Josylvio met single en album op de eerste plaats, krijgen alle veertien tracks van zijn album Hella Cash ook nog een notering in de Single Top 100. En daarmee is hij de elfde die dat lukt. Hier komen ze alle veertien:
#1 (2)  Catch Up
#4 Op Je Hoede feat. Hef & Moeman
#5 Skiemen feat. Frenna
#6 Fake Love
#11 Skittle Stacking
#12 Automatic
#16 Nefertiti
#18 Jompo feat. 3Robi
#19 Alles Of Niets feat. Sevn Alias
#21 Beweeg
#27 Gold Chain feat. Yade Lauren & Kevin
#28 Paars Licht
#35 Unstoppable
#42 No Go feat. Zefanio
Misschien moeten we de Single Top 100 maar omdopen in de Track Top 100, want het opnemen van albumtracks heeft natuurlijk niets meer te maken met een singlelijst. Het is een kortstondige populariteit. Na een week of twee is het merendeel al weer verdwenen. Dus hoezo populair??

Naast de veertien albumtracks staat Josylvio ook nog genoteerd met ‘Ride Or Die’, zijn vorige #1-hit. In de 23e week zakt het nummer van de 71e naar de 80e plaats.

Naast het hiphop geweld van Josylvio, zijn er nog de volgende nieuwe noteringen:
#17 Post Malone feat. Ty Dolla $ign: Psycho
#69 Lijpe feat. D-Double: A2
#76 Daddy Yankee: Dura
#83 the Chainsmokers: You Owe Me
#86 Eves Laurent feat. KM & Frenna: Vibing Girl
#87 David Guetta, Martin Garrix & Brooks: Like I Do
#99 Makkie feat. Jacin Trill & Drummakid: Kop Op Een Thot

Bubbling-Under

We beginnen weer met een schone lei: drie nummers die al in de Bubbling-Under, de wachtkamer van de Single Top 100 staan:
-          HAEVN: Fortitude
-          Janieck: Does It Matter
-          Tabitha: Steel Jij De Show

ALBUMS

Na twee #1-hits, ‘Ride Or Die’ (in 2017) en ‘Catch Up’ (deze week), scoort Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, ofwel de Nederlandse hiphopper Josylvio, deze week met Hello Cash zijn eerste #1-notering in de Album Top 100. Tot deze week bleef het bij top 5-albums:  Ma3seb (#5 in 2016, deze week op #70) en 2 Gezichten (#2 in 2017, deze week op #32).

Hella Cash verwijst naar de naam van zijn eigen label. Met die cash zit het wel goed. Een half uurtje optreden kost 3750,-- EURO, waarvan hij de helft overhoudt. Volgens een berekening van de Geldpers, houdt Josylvio per jaar aan streams en optredens zo’n half miljoen EURO over.

ALBUM TOP 5

1. EW  Josylvio: Hella Cash
2. (1)   Bizzey: November (op bijna 80%)
3. (3)   Lil’ Kleine: Alleen
4. (5)   Ed Sheeran: ÷ (divide) *** een jaar genoteerd ***
5. (4)   Kendrick Lamar: Black Panther – the Soundtrack Album

÷ (Divide) een jaar genoteerd

Deze week is het precies een jaar geleden dat ÷ (Divide), het vierde studioalbum van de Britse muzikant Ed Sheeran verscheen. Al na het eerste kwartaal was ÷ (Divide) het bestverkochte album en ‘Shape Of You’ de meestgestreamde en gedownloade track en dat is niet veranderd. ÷ (Divide) staat deze week precies een jaar genoteerd.
Afgelopen maandag maakte de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) bekend dat Sheeran in 2017 ook wereldwijd de best verkopende artiest is. Het album bereikte in 36 landen de platina-status, de single in 32 landen. Sheeran krijgt voor deze prestatie de Global Recording Artist of the Year Award uitgereikt. Een prijs die sinds 2013, is gewonnen door One Direction, Taylor Swift, Adele en Drake.

Hebben we tot slot nog de andere eerste weeks noteringen voor je:
#10 6IX9INE: DAY69
#22 Claw Boys Claw: It’s Not Me, The Horse Is Not Me – Part 1 (#1 in de Vinyl 33)
#35 Vance Joy: Nation of Two
#72 Afterpartees: Life Is Easy
#76 the Doors: Live At The Isle of Wight Festival 1970
#83 Zwart Licht: Bliksem

Maar dan zijn we er nog niet, want opnieuw, nu voor de twaalfde keer, zijn er albums uitgebracht in de serie The Golden Years of Dutch Pop Music. Het gaat om vijf dubbelalbums van Nederpop groepen, dit keer allen Nederlandstalig, uit de jaren ’70 en ’80 met A & B kanten en/of bijzondere opnames. Alle vijf krijgen een notering:
#49 Normaal (1976-1984)
#51 Klein Orkest
#66 het Goede Doel
#68 Doe Maar
#81 Toontje Lager
Met deze vijf komt het totaal aantal noteringen voor deze serie op 46 noteringen.

Tot zover deze Hitflits. Dit (laatste koude?) weekend melden we ons nog met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten