zondag 8 april 2018

Boef boekt record streams met zijn levensverhaal


#1 Boef: Sofiane
    *** hoogste eerste weeks / eerste week op #1 ***

Lang heeft Ronnie Flex niet van zijn eerste dubbelslag kunnen genieten. Zowel zijn album Nori als de single ‘Non Stop’ vallen al na één week van hun voetstuk. Het album, waarvan nog acht tracks overblijven één treetje, de single als een baksteen naar de zevende plaats. Hoezo ‘Non Stop’?

Zijn eerste plaats in de Single Top 100 levert Ronnie Flex in bij een andere Nederlandse hiphopper: Sofiane Boussaadia, zoals Boef in het echt heet. Zijn single ‘Sofiane’, waarin hij zijn levensverhaal rapt, slaat al na één dag het record dat Flex feat. Famke Louise op 2 maart met ‘Fan’ vestigden, 650.000 streams, stuk met 30.000 streams. Daarnaast werd de videoclip van ‘Sofiane’ de eerste dag meer dan 1,2 miljoen keer aangeklikt.

Maar wat zeggen deze records als je er, zeker bij het gros van de hiphop-hits, maar één week van kunt genieten? Je zet pas wat neer als je een aantal weken een groot bereik houdt. We zullen dan ook zien hoelang ‘Sofiane’ het bovenaan volhoudt, voordat een andere hiphopper er weer met de eerste plaats van door gaat.

Na ‘Antwoord’ (in februari), ‘Patsergedrag’ met Sevn Alias & Lil’ Kleine`, ‘Krantenwijk’, ook met Kleine  en ‘Habiba’, allen  in 2017, is ‘Sofiane’ de vijfde #1-noering voor Boef, eentje minder dan Ronnie Flex.

1 opmerking:

  1. Zou wel eens willen zien welke Nederlandstalige artiest de meeste nr 1 hits (en top 10 hits) heeft in de loop der tijden. Met de opkomst van de nieuwe Nederlandstalige golf misschien interessant om Boef, Doe Maar en Hazes te vergelijken.

    BeantwoordenVerwijderen