maandag 23 april 2018

Famke Louise levert ook tekstbijdragen

#29 Famke Louise: High

De vier vorige hitsingles van Famke Meijer werden door Bizzey en anderen geschreven. Maar voor ‘High’ leverde Famke Louise ook enige tekstbijdragen, naast Leo Roelandschap ofwel Bizzey.
Het nummer werd geproduceerd door Rockywhereyoubeen. Daarachter zit Reggie de Wit uit Amersfoort, tourmanager van onder andere Bizzey. Eerder produceerde hij ‘Ewa’ van Bizzey feat. Mula B & LouiVos (#25 in 2018). Famke Louise is ook te horen in ‘Evoluatie’ van producer Esko en rapper Bokoesam op het album  Beats By Esko van Esko.

In de Album Top 100 mist Sevn Alias net de eerste plaats met zijn EP Oakinn. Alle tien tracks van het album krijgen wel een plaatsje in de Single Top 100, en dat zijn:
#25 Ik Trap
#36  My Life
#53 240
#66 Stacks
#72 Dresscode
#75 Big Bank
#67 Hoofdprijs (stond al zes weken met als hoogste plaats #11)
#83 Oakinn feat. Lucass
#95 Necklace
#97 Caught Up
Daarnaast staat Sevn Alias nog genoteerd op #92 (van 87) met ‘Patsergedrag’ feat Lil’ Keline & Boef.

Noemen we direct even de andere hiphopnummers

#63 Esko feat. Bartofso, 3Robi & Mula B: Lijst
Afgelopen vrijdag bracht Esko zijn Beats by Esko uit, dat de komende week een aanval zal doen op de eerste plaats van Waylon.

#80 Cho feat. Abigail Johnson: Put It On Me

#91 Ismo feat. Biwai – Yonii – Riffi - Mr Crazy - DJ Nassi: Mabrouk 3Lina

Met het nummer ‘Mabrouk 3Lina’ wil rapper Ismo het Marokkaanse voetbalftal steunen op het komende WK in Rusland. Hij charterde daarvoor rappers uit verschillende landen met een Marokkaanse achtergrond. Biwai (= Yannis Benyoub), Yonii (= Yasin el Harrouk) en Mr. Crazy (= Otmane Aatiq).

plagiaat?

We lazen dat de melodie van ‘Mabrouk 3Lina’ geleend zou zijn van het lied dat het Algerijnse elftal in 1982 gebruikte, maar hebben dit nog niet kunnen controleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten