vrijdag 6 april 2018

Hitflits: Boef rapt zijn levensverhaal naar de eerste plaats, voor Kevin de Gier begint de Lente vandaag, met zijn eerste #1-album

Nog maar een maand geleden, op 2 maart, verbrak ‘Fan’ van Ronnie Flex feat.Famke Lousie met 650.000 streams, het record dat Boef een jaar eerder scoorde met ‘Habiba’, toen 530.000 streams. Maar deze week overtreft Boef met zijn nieuwe single ‘Sofiane’ het record van ‘Fan’ met 30.000, want de eerste dag werd ‘Sofiane’ meer dan 680.000 keer gestreamd. Daarnaast werd de videoclip in één dag 1,2 miljoen aangeklikt op YouTube. Ook een record.

Na een volle week is ‘Sofiane’ meer dan 2,5 miljoen keer gestreamd. Een eerste plaats in de Single Top 100 kon Boef dan ook niet meer ontgaan. Na ‘Antwoord’ (in februari),  ‘Patsergedrag’ met Sevn Alias & Lil’ Kleine`, ‘Krantenwijk’, ook met Kleine  en ‘Habiba’, allen  in 2017, is ‘Sofiane’ de vijfde #1-noering voor Sofiane Boussaadia, zoals Boef in het echt heet.

SINGLE TOP 5

1. EW  Boef: Sofiane
2. (3)   Kevin, Lil’ Kleine & Chivv: Beetje Moe (op ruim 26%)
3. (9)   Kraantje Pappie: Lil Craney
4. EW  SFB, Dopebwoy & Leafs: Drip
5. EW  Hardwell x Bizzey x Lil’ Kleine x Chivv: Ze Willen Mee

De titel ‘Non Stop’ van Ronnie Flex is schijnbaar niet zo goed gekozen, want al na één week zakt het nummer van de eerste naar de zevende plaats. Overigens alle tracks van Nori van Ronnie Flex leveren (flink) in. Van de dertien tracks blijven er nog acht over. Het album is dan ook de eerste plaats kwijt in de Album Top 100.

Maar zoals dat in de hiphopwereld gaat, de een gaat de ander komt. En deze week is dat Kevin de Gier. Zijn album Lente pakt de eerste plaats in de Album Top 100. (zie daar) Twaalf van de dertien tracks krijgen ook een notering in de Single Top 100. Hier komen ze:
#2 (3)  Beetje Moe feat. Lil’ Kleine & Chivv
#32 Sunshine feat. Sigourney K
#33 Altijd Real
#36 Dakje Open
#41 Je Body feat. Boef
#52 (88) Tijdloos
#54 Money feat. Josylvio
#55 Gelijk Gelijk feat. Sevn Alias
#62 Migraine feat. 3Robi
#73 Blijf True
#71 Niet Alleen met Emms (op herhaling)
#83 Meid Uit De Hood feat. Jonna Fraser
Daarnaast scoort Kevin ook nog op #66 met het nummer ‘Barzalona’, samen met D-Double en Lijpe.

Naast Kevin komt the Weeknd ook met wat nieuws, de EP My Dear Melancholy, waarvan alle zes tracks een notering krijgen. Hier komen ze:
#14 Call Out My Name
#43 Try Me
#53 Wasted Times
#63 Hurt You feat. Gesaffelstein
#67 I Was Never There feat. Gesaffelstein
#80 Privilege
Daarnaast scoort de Weeknd ook nog op #65 met ‘Pray For Me’, samen met Kendrick Lamar

Kijken we nog even of er ook nog andere eerste weeks noteringen zijn. En ja hoor, dat zijn de volgende:
#44 $hirak feat. Adje & 3Robi & Josylvio: DM’s
#61 David Guetta & Sia: Flames
#92 Fais: Know You Better
#94 Dennis Lloyd: Nevermind

ALBUMS

‘De nummer één spot voor Lente is het enige dat telt. Ik zou teleurgesteld zijn als ik op nummer twee of lager zou binnenkomen. Het maakt me ook niet uit wie er allemaal een project uitbrengen, ik wil bovenaan staan.” Aldus Kevin de Gier over zijn album Tijdloos.
Kevin kan gerust zijn, want zijn album Lente pakt de eerste plaats in de Album Top 100, ook al is het maar voor één week. Twaalf van de dertien tracks krijgen een notering in de Single Top 100. Lente eindigt twee plaatsen hoger dan zijn EP Kleine Versnelling dat in 2016 tot de derde plaats kwam.

dipje

Het succes van Kleine Versnelling ging Rotterdammer iets te snel, waarop hij in een dipje belandde en vorig jaar bijna niets uitbracht. Kevin: “Ik sprong wel bij andere mensen op hun pokoes en ik was zelf ook muziek aan het maken, maar ik moest het plezier terugvinden. Die vibe was ik kwijt.”

In die tijd sprak hij veel met mensen om hem heen, waaronder rapper Hef. Kevin: “Ik kan alles bij die man kwijt. Hij heeft heel veel tips over dingen die hij zelf ook heeft meegemaakt. Hij praat met me over hoe ik moet bewegen in de game en wat de juiste keuzes zijn. Hij is een soort mentor.”

langzaam

De titel van zijn album Lente is niet zomaar gekozen. Lente betekent in het Latijn langzaam. Tevens is het een verwijzing naar Kevin’s bijnaam en imago, slowflowanimal. Kevin: “Ik heb geleerd van 2017, ik moet constant blijven. Niet slowflow die weer een jaartje op de eerste versnelling gaat. Er komt snel een EP achteraan.”

ALBUM TOP 5

1. EW  Kevin: Lente
2. (1)   Ronnie Flex: Nori (op ruim 31%)
3. EW  the Weeknd: My Melancholy
4. (2)   Josylvio: Hello Cash
5. EW  Jim van der Zee: Where I Come From (winnaar the Voice of Holland)

Hebben we tot slot nog de andere eerste weeks noteringen voor je:
#6 Ayreon: Universe – Best of Ayreon Live
#7 Djaga Djaga: Jason D
#8 D-Double: Nood Breekt Wet
#18 Rich the Kid: The World Is Yours
#23 Big2: Van Staal
#44 Hayley Kiyoko: Expectations
#45 John West: Jij Bent Zo’n Mooie Vrouw
#68 Death Alley: Superbia (#1 in de Vinyl 33)

Tot zover deze Hitflits. Ergens dit lenteweekend (het wordt misschien wel 20 graden), melden we ons nog met een nieuwe Megaman.

1 opmerking:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    An Thái Sơn với website anthaison.vn chuyên sản phẩm máy đưa võng hay máy đưa võng tự động tốt cho bé là địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ tại TP.HCM và giúp bạn tìm máy đưa võng loại nào tốt hiện nay.

    BeantwoordenVerwijderen