zaterdag 12 mei 2018

Albumflitsen bij week 19 - 12 mei 2018

Afgelopen vrijdag zagen we in de Hitflits dat SFB met Reset The Level III opnieuw een #1-album scoorde. Wat er verder in de Album Top 100 gebeurde, lees je hier terug in de albumflitsen van deze week.

#6 DeWolff: Thrust
DeWolff, vernoemd naar het personage Winston Wolfe uit de film ‘Pulp Fiction’, bestond in 2017 tien jaar. In die jaren behaalden alle albums van het Limburgse trio, bestaande uit Pablo (gitaar, zang) en Luka (drums) van de Poel en Robin Piso (Hammond), een notering, waarvan twee de top 10 bereikten. In 2014 was dat met Grand Southern Electric (#6) en twee jaar later met Roux-Ga-Roux (#7). En nu, weer twee jaar later, met Thrust, ook goed voor een zesde plaats.

#17 Rae Sremmurd, Swae Lee & Slim Jxmmi: Sr3mm
Het lijkt alsof er op het album Sr3mm drie uitvoerenden meedoen: Rae Sremmurd, Swae Lee & Slim Jxmmi. Het zijn er echter twee: de broers Swae Lee & Slim Jxmmi, die samen het hiphop duo Rae Sremmurd vormen. Sr3mm is echter een driedubbelalbum. Het eerste album is van het duo zelf, het tweede van Swae Lee en het derde van Slim Jxmmi. Altijd goedkoper dat drie keer een album uitbrengen, waarvan je maar moet afwachten of het succes heeft.

#22 Leon Bridges: Good Thing
Het is alweer drie jaar geleden dat de in Atlanta, Georgia op 13 juli 1989 geboren Todd Michael ‘Leon’ Bridges, kon stoppen met afwassen, waarmee hij zijn geld verdiende, naast het optreden in bars en cafés. In 2015 verscheen zijn debuutalbum Coming Home dat wereldwijd hoge noteringen haalde, waaronder een tiende plek in ons land. En nu is er dan het tweede (moeilijke) album Good Thing. Opnieuw schreef Bridges alle nummers zelf, dan wel met anderen.

#56 Jon Hopkins: Singularity
In de Album Top 100 is Jon Hopkins een debutant, maar in de Verzamellijst had hij al in 2015 een notering met LateNightTales (#19). Jonathan Julian "Jon" Hopkins (Kongston upon thames, Surrey, 15 augustus 1979) is een Britse producer annex muzikant. Hij speelde keyboards voor landgenote Imogen Heap en produceerde albums van onder andere Brian Eno en Coldplay. Over Singularity, zijn vijfde studioalbum, zegt Hopkins dat hij al vijftien jaar geleden wist dat hij dit album wilde maken. Singularity is een album van een uur gecomponeerd als een film, met scènes die elkaar versterken.

#64 Dimmu Borgir: Eonian
In de 25 jaar dat de Noorse symfonische black metal band Dimmu Borgir bestaat, haalden zes albums een notering in Nederland. Hoogtepunt was in 2007 met In Sorte Diaboli dat de 37e plaats bereikte. Eonian, bij ons hun zesde notering, maar al hun tiende studioalbum, is het eerste sinds Abracadabra (#100 in 2010). Alle tien nummers op Eonian zijn geschreven door Shagrath (zang) en Silenoz en Galdar (beide gitaristen). Daray (drums) en Gerloz (keyboards) zijn de andere leden van de band.

#77 Shinedown: Attention Attention
Uit Jacksonville, Arizona, komt de Amerikaanse rockband Shinedown. Oprichter in 2001 was Brent Smith. Sinds 2001 bracht de band zes albums uit, waarvan Amaryllis (#85 in 2012) en Threat To Survival (#50 in 2015) een notering kregen in onze albumlijst. Attention Attention is een conceptalbum en volgt een individu in zijn mentale, emotionele en fysieke reis die leidt tot het verdwijnen van zijn grootste angsten en demonen.

#81 Parkway Drive: Reverence
Reverence is alweer het zesde studioalbum van de metalband Parkway Drive, uit Byron Bay, New South Wales, Australië. Volgens frontman Winston McCall is Reverence het meest eerlijke en persoonlijke album dat ze ooit hebben gemaakt. “Het is geboren door pijn, opoffering en overtuiging, met als uiteindelijk doel niet alleen uit te breiden waar Parkway Drive voor staat, maar ook wie we zijn als mensen.“ In 2015 bereikte hun album Ire de 75e plaats.

#82 DJ Koze: Knock Knock
In 2016 scoorde DJ Koze al eens, maar dan in de Verzamellijst met het album Presents Pampa Vol. 1, dat het een weekje op #20 stond. Toch is Knock Knock, deze week binnen op #82, niet zijn eerste volledige album. Dat verscheen al in 2005: Kosie Comes Around. Daarna bracht de als Stefan Kozalla, in Flesburg, Schleswig-Holstein, in 1972 geboren dj in 2013 het album Amygdala uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten