vrijdag 11 mei 2018

Hitflits: Calvin Harris scoort met ‘One Kiss’ eerste #1-hit. SFB toe aan tweede #1-album

Het belangrijkste nieuws van deze vrijdag is natuurlijk dat Waylon met ‘Outlaw In ‘Em’ door is naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Donderdagavond kreeg het liedje, onze 60e inzending, voldoende punten (hoeveel weten we na de finale) om zaterdag met 25 andere landen te strijden om de eerste plaats.
Een eerste plaats zal er niet inzitten voor Waylon, zelf gaat hij voor een top 5-positie. Zijn #1-album The World Can Wait zakt een plaatsje en staat nu op de twaalfde plaats in de Album Top 100. In de Vinyl 33 valt het album vanaf de eerste plaats geheel buiten de lijst. De finaleplek die donderdag werd behaald, is tekort om ‘Outlaw In ‘Em’ op herhaling te laten gaan. Wellicht volgende week. Over naar het overige hitnieuws van deze week:

Calvin Harris op jacht naar eerste #1-hit

Met de aankondiging vorige week donderdag van de nieuwe single van Boef, leken de kansen voor ‘One Kiss’ van Calvin Harris & Dua Lipa verkeken. Maar wat blijkt, de fans van Boef, die afgelopen dinsdag vier FunX-awards in de wacht sleepte, lopen niet echt warm voor zijn nummer ‘Draai Het Om’, want het komt slechts binnen op de derde plaats. Daarmee was de eerste hindernis geslecht.

Vervolgens moesten Calvin Harris & Dua Lipa Esko, Josylvio & Hansie nog voor blijven. Hun ‘Hey Meisje’, dat in het begin van de week de eerste plaats af moest staan aan ‘One Kiss’, kroop halverwege de week (Esko won een FunX-award voor beste producer) langzaam terug naar de eerste plaats.

‘One Kiss’ net iets sterker dan ‘Hey Meisje’

Uiteindelijk blijkt ‘One Kiss’ net te sterk te zijn voor ‘Hey Meisje’, en staat er sinds vier maanden (!) weer een popplaat op de eerste plaats van de Single Top 100. ‘Perfect’ van Ed Sheeran & Beyoncé was op 13 januari de voorlaatste pophit, waarna acht Nederlandstalige hiphopnummers en een Engelstalig rapnummer de boventoon voerden.
Drie keer een derde plaats en twee keer een tweede. Meer zat er tot deze week niet in voor Calvin Harris. Maar deze week lukt het de Schotse dj dan eindelijk met ‘One Kiss’, dat in de vijfde week naar de eerste plaats stijgt. Harris maakte het nummer niet alleen, maar met de Britse zangeres Dua Lipa, die met ‘One Kiss’ na ‘New Rules’ (in september 2017), haar tweede #1-hit scoort.

SINGLE TOP 5

1. (2)   Calvin Harris & Dua Lipa: One Kiss
2. (1)   Esko, Josylvio & Hansie: Hey Meisje (op 1,22%)
3. EW  Boef: Draai Het Om
4. (3)   Kraantje Pappie: Lil Craney
5. (10) SFB / Murda/ Spanker: Shutdown

In de Album Top 100 komt Reset The Level III van SFB binnen op de eerste plaats (zie daar). En zoals we gewend zijn, krijgen tracks van het album ook een notering in de Single Top 100. Het lukt SFB zelfs met alle twaalf tracks en daarmee is SFB de veertiende in de rij. Hier volgen hun twaalf tracks:
#5 (10) Shutdown, met Murda & Spanker
#18 (18) Drip, met Dopebwoy & Leafs
#21 Mandingo
#32 Niet Normaal, met Zefanio
#40 (75) Machine, met Philly Moré & F1rstman
#44 Geen Seconde Rust
#45 Sirene, met Jonna Fraser
#58 Cash, met Josylvio
#56 (92) One Time feat. Ronnie Flex
#65 Murderer
#73 Appel
#83 Veel Toneel, met Rabby Racks

Naast de negen nieuwe albumtracks van SFB, komen er nog tien andere nummers binnen, en dat zijn de volgende:
#41 Ali B: Bentayga
#48 Shawn Mendes feat. Khalid: Youth
#64 Valsbezig: Buk
#75 Sigala & Paloma Faith: Lullaby
#85 King Princess: 1950
#90 Childish Gambino: This Is America
#92 Kyle feat. Heehlani: Playinwitme
#94 Khalid feat. Ty Dolla $ign & 6Clack: OTW
#95 Cashmere Cat, Major Lazer & Tory Lanez: Miss You
#99 Jacin Trill: Clout

ALBUMS

Zoals je gezien hebt, krijgen alle twaalf tracks van Reset The Level III, het tweede album van SFB een notering in de Single Top 100. Samen zijn ruim zeven miljoen keer gestreamd, wat het collectief een eerste plaats oplevert met het album. Niet hun eerste, want 77 Nachten stond op 15 juli 2017 ook al een weekje op de eerste plaats van de Album Top 100. Deze week staat 77 Nachten op de 24e plaats, gestegen vanaf de 31e plek.

ALBUM TOP 5

1. EW  SFB: Reset The Level III
2. (1)   Post Malone: Beerbongs & Bentleys (op bijna 25%)
3. (3)   Esko: Beats By Esko
4. (2)   Lijpe x Ismo: Tijdloos
5. (4)   Josylvio: Hello Cash

Rest nog de andere eerste weeks noteringen van deze week:
#6 DeWolff: Thrust (evenaring van Grand Southern Electric uit 2016)
#17 Rae Sremmurd, Swae Lee & Slim Jxmmi: Sr3mm
#22 Leon Bridges: Good Thing
#56 Jon Hopkins: Singularity
#64 Dimmu Borgir: Eonian
#77 Shinedown: Attention Attention
#81 Parkway Drive: Reverence
#82 DJ Koze: Knock Knock

Morgen zal Waylon z’n uiterste best doen om met ‘Outlaw In ‘Em’ hoog te eindigen tijdens de 63e finale van het Eurovisie Songfestival in Lissabon. De concurrentie is moordend, dus het wordt een harde strijd. Zaterdagnacht weten we welk land deze editie wint. Later melden wij ons met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten