zondag 27 mei 2018

Rita Ora komt uit de kast

#73 Rita Ora / Cardi B / Bebe Rexha / Charlie XCX: Girls

Je zou het niet zeggen, maar in de rijke Mega-historie, zijn er tot deze week slechts 57 nummers gescoord waarin het woord ‘Girls’ voorkomt. Van vijf bestaat de titel alleen uit het woord ‘Girls’. En van die vijf zijn er vier gezongen door mannen. Dat waren:
-          Moments & Whatnauts: #1 in 1975
-          the Prodigy: #28 in 2004
-          Powercut feat. Nubian Prinz: #47 in 1991
-          Charly Lownoise & Mental Theo: #48 in 2000

De enige vrouw die tot deze week ‘Girls’ bezong, is Tina Turner (#19 in 1987).
Deze week komen daar vier vrouwen bij: Rita Ora / Cardi B / Bebe Rexha / Charli XCX. Alle vier met een flinke staat van dienst.

‘Girls’ is geïnspireerd op ‘I Kissed A Girl’ van Katy Perry, één van de favoriete nummers van Rita Ora. Ze wilde altijd ook zo’n soort liedje maken. Zo’n twee jaar geleden schreef ze ‘Girls’ met haar team, maar had er niet zoveel mee op. Vervolgens belandde het nummer bij Cardi B, die het fantastisch vond en er een tekst aan toevoegde. Ook Bebe Rexha en Charli XCX waren dol op het nummer en voegden regels toe.

biseksueel

In ‘Girls’ onthult Rita Ora dat ze bi-sexueel is. Het nummer is dan ook geïnspireerd op haar eigen persoonlijke ervaringen. En daarom is het liedje niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Iedereen kan er naar luisteren. Rita: “het vertegenwoordigt vrijheid, zijn wie je zijn wilt.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten