zondag 27 mei 2018

tiende notering voor 5 Seconds of Summer

#61 5 Seconds of Summer: Youngblood

Eind maart 2014 schreven we bij de binnenkomst van ‘She Looks So Perfect’ van 5 Seconds of Summer:

“Als One direction zegt fan van je te zijn en je vraagt hen voor hun voorprogramma, dan ben je bij voorbaat verzekerd van succes. Zo ook 5 seconds of summer, de nieuwste boyband uit Australië.” Beetje pijnlijk is echter wel dat One Direction tegenwoordig slapende is en het is maar de vraag of de groep ooit weer ontwaakt.

She Looks So Perfect’ kwam bij ons binnen op de dertiende plaats en in de Britse singlelijst op de eerste plaats. Voorwaar geen slechte start. Alleen bij ons is het bij een dertiende plaats gebleven. Alle acht hits daarna kwamen niet meer boven de 25 uit. Het dieptepunt was ‘Jet Black Heart’, dat in september 2015 niet verder kwam dan een weekje op #98.

Met hun albums liep het beter af: twee #1-noteringen, 5 Seconds Of Summer (in 2014) en Sounds Good Feels Good (in 2015) en een 26e plaats voor het live album LiveSOS in 2014.

‘Youngblood’, hun tiende notering en binnen op #61, is het eerste nieuwe werk sinds ‘Girls Talk Boys’ (#81 in 2016) en de voorloper van derde album getiteld Youngblood, dat 22 juni uitkomt.

Alle zestien nummers van Youngblood zijn door Luke Hemmings, Ashton Irwin, Calum Hood en Michael Clifford, de leden,  meegeschreven. Eind dit jaar start hun Noord-Amerikaanse tournee ‘Meet You There Tour’. Over optredens in Nederland is nog niets bekend. Hun laatste optreden was op 26 maart in de Melkweg in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten