vrijdag 1 juni 2018

Hitflits: tweede plek voor debuutalbum Haevn; Shawn Mendes pakt eerste plaats

Eigenlijk zou Eyes Closed van Haevn al op 23 februari verschijnen. Maar doordat het buitenland de muziek van het duo zo goed oppakt en hun platenmaatschappij Warner Music de release groots wil aanpakken, werd de release verschoven naar 25 mei.
Tijdens de geplande albumpresentatie op 23 februari, dat nu een gewoon optreden werd, speelden Marijn van der Meer (zanger/componist) en Jorrit Kleijnen (piano) nummers van het album, dat dus vorige week is uitgebracht.

Even zag het er deze week naar uit dat Eyes Closed van Haevn de eerste plaats zou pakken in de Album Top 100. Maar op woensdag haalde Shawn Mendes met zijn gelijknamige derde album, de twee in. Het verschil tussen beide albums is uiteindelijk 32,63%. Wel pakt Eyes Closed de eerste plaats in de Vinyl33.

Handwritten van Shawn Mendes kwam in 2015 niet verder dan de vijfde plek, maar Illuminate pakte in 2016 zonder moeite de eerste plaats. En dus scoort hij met Shawn Mendes deze week zijn tweede #1-album, met dank aan streams, dat wel. Alle veertien tracks van het album krijgen ook een notering (zie onder singles)

ALBUM TOP 5

1. EW  Shawn Mendes: Shawn Mendes
2. EW  Haevn: Eyes Closed  (op bijna 33%)
3. (3)   Post Malone: Beerbongs & Bentleys
4. (4)   Josylvio: Hello Cash
5. EW  Snow Patrol: Wildness

De tijd dat een album van Guus Meeuwis het langer dan één week volhield op de eerste plaats, is lang geleden. Na NW8 in 2009 vier weken op de eerste plaats, hielden al zijn albums het slechts één week vol bovenaan. Ook Geluk, vorige week op #1, redt het niet langer dan één week bovenaan. In de tweede week maakt het album de grootste val van al zijn albums vanaf de eerste plek en zakt naar de tiende plaats. Het zal dus wel even duren eer alle 20.000 bestelde exemplaren, waarvoor Guus onlangs een gouden plak ontving, verkocht zullen zijn.

Over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week.
#11 A$AP Rocky: Testing
#15 Mooi Wark: Siepelrock – 25 Jaar Hits
#18 Pusha T: Daytona
#28 J Balvin: Vibras
#56 Mart Hoogkamer: Mart Hoogkamer
#76 Juice WRLD: Goodbye &Good Riddance
#86 Maluma: F.A.M.E.
#88 Chvrches: Love Is Dead
#92 Xavier Rudd: Storm Boy

SINGLES

Echt veel nieuws valt er deze week niet te melden over de Single Top 100. Oké, alle tracks van Shawn Mendes, het derde album van Shawn Mendes, krijgen een notering, maar dat was te verwachten. Straks meer daarover.

Toch doet zich een bijzonder hitfeit voor. Vorige week scoorde Paloma Faith met ‘Lullaby’ al haar grootste hit scoorde,  dat naar de 52e plaats steeg. Deze week zet de stijging door van het nummer dat ze met Sigala maakte en belandt ze voor het eerst bij de bovenste 50, op #40! Dat wordt nog wel wat met Paloma Faith.

TOP 5

1. (1)   Calvin Harris & Dua Lipa: One Kiss (vierde week op #1)
2. (2)   Esko, Josylvio & Hansie: Hey Meisje (op ruim 20%)
3. (4)   Kraantje Pappie: Lil Craney
4. (3)   SBMG feat. Lil Kleine: Gedrag
5. (8)   David Guetta & Sia: Flames

Zoals gemeld pak Shawn Mendes, het derde album van Shawn Mendes de eerste plaats in de Album Top 100. Dat dankt hij aan de veertien tracks die allen een notering krijgen, waarmee hij de veertiende act is die dat lukt. Hier volgen ze alle veertien:
#13 (24) Youth feat. Khalid
#15 (23) In My Blood
#38 Nervous
#44 (80) Where Were You In The Morning?
#53 Like To Be You feat. Julia Michaels
#68 Fallin’ All In You
#73 Mutual
#79 Lost In Japan (7 april verdween het nummer na twee weken/45)
#82 Because I Had You
#83 Particular Taste
#86 Perfectly Wrong
#90 Queen
#95 Why
#98 When You’re Ready

Hebben we tot slot de andere eerste weeks noteringen voor je:
#41 Hansie feat Cháyenne: Kom Bij Mij
Hansie = Navarre Novian Norah uit Almere

#47 Tiësto & Dzeko feat. Preme & Post Malone: Jackie Chan
Julian Dzeko (links op de foto), (Toronto, Canada, 3 mei 1994) vormde tot 2017 samen met Luis Torres het duo Dzeko & Torres. In 2015 scoorde het duo een hitje met de remix van ‘L’amour Toujours (Tiësto edit)’ (#92) feat. Delaney Jane.
Preme (tweede van rechts) = Raynford Humphrey (Monreal, Canada, 8 januari 1986)

#71 A$SAP Rocky feat. Skepta: Praise The Lord (Da Shine)
Skepta = Joseph Junior Adenuga, zoon van immigranten uit Lagos, Nigeria, geboren in het district Tottenham, in Londen, op 19 september 1985. In 2016 bereikte zijn album Konnichiwa de 31e plaats.

#77 Billie Eilish & Khalid: Lovely
Voluit heet ze Billie Eilish Pirate Baird O'Connell, geboren in Los Angeles, Californnia, op 18 december 2001. In 2015, slechts veertien lentes jong, bracht ze het nummer ‘She’s Broken’ uit. Het jaar daarop verscheen ‘Ocean Eyes’ dat meer dan vijftig miljoen keer is gestreamd. Het jaar daarop verscheen haar EP Don’t Smile At Me.

‘Lovely’, dat Billie Eilish zingt met Khalid, staat op de soundtrack van de Netflix tv-serie ‘13 Reasons Why: Season 2’. Daarmee is het de tweede hit uit deze serie die afgelopen maand in première ging. De eerste is ‘Back To You’ van Selena, deze week gestegen van 38 naar #17.

#87 LSD (Labrinth / Sia / Diplo): Audio

#96 Swae Lee, Slim Jxmmi & Rae Sremmurd: Guatemala

Tot zover deze Hitflits. Later dit weekend melden we ons nog met een nieuwe Megaman.

update 3-6-2019: Deze week is er geen reguliere Megaman, maar hebben we de Hitflits voor de nieuwe noteringen ge-update met achtergrondinformatie. Wel is er een volwaardige albumflits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten