vrijdag 19 februari 2021

Hitflits: Future Nostalgia Deluxe (The Moonlight Edition) bezorgt Dua Lipa alsnog de eerste plaats.

Vier keer werd het album Future Nostalgia van Dua Lipa vorig jaar van de eerste plaats gehouden. Op 11+18 april en 2 mei door Lil Kleine met Jongen Van De Straat en op 13 juni door the Weeknd met After Hours.
 
De Brits-Albanese zangeres is echter niet voor één gat te vangen. Afgelopen week bracht ze het album opnieuw uit, maar dan met acht extra nummers onder de titel Future Nostalgia Deluxe (The Moonlight Edition). Onder de acht nummers zitten vier nieuwe nummers, waaronder de nieuwe single ‘We’re Good’.
 
Dat bleek een goede zet, want dit keer behaalt het album wél de eerste plaats van de Album Top 100. Future Nostalgia Deluxe (The Moonlight Edition) is alleen nog maar digitaal verkrijgbaar. De cd én de elpee, zijn vanaf 26 maart te koop. 
Future Nostalgia Deluxe (The Moonlight Edition) van Dua Lipa stijgt in de 47 week van de negende naar de eerste plaats, geen record. Dat is sinds 18 september 1999, Come On Over van Shania Twain, dat 81 weken nodig had om #1 te komen. We kijken uitsluitend naar albums die voor het eerst op #1 komen. Back To Black van Amy Winehouse steeg op 6 augustus 2011 in de 100 week terug naar de eerste plaats. Aanleiding was haar dood.
 
ALBUM TOP 6
 
1. (9)   Dua Lipa: Future Nostalgia Deluxe (The Moonlight Edition) (eerste week op #1)
2. (3)   the Kid Laroi: F*ck Love (Savage) (op 2,88%)
3. (5)   the Weeknd: After Hours
4. (7)   Pop Smoke: Shoot For the Stars Aim For The Moon
5. HH  S10: Vlinders
6. (1)   Foo Fighters: Medicine At Midnight
 
Op 21 november kwam Vlinders van S10 binnen op #57. De week daarop was het echter al weer verdwenen. Toen was het album alleen nog maar digitaal beschikbaar. Sinds deze week is er ook een vinyl exemplaar van en dat verovert deze week de eerste plaats in de Vinyl 33! Die verkopen werken door in de Album Top 100 van deze week, want daarin gaat het op herhaling op de zesde plaats, zeer verdiend voor Stien den Hollander, ofwel S10.
 
Gaan we over naar nieuwe noteringen van deze week:
#10 73 De Pijp: Don’t Believe The Hype
#45 Bokke8: Swart
#51 the Pretty Reckless: Death By Rock And Roll
#53 Slowthai: Tyron
#81 the White Stripes: Greatest Hits Dit album komt uit 2020, maar behaalde geen notering. Aanleiding voor de notering nu, is de vinylversie (#9 in de Vinyl 33)

SINGLES
 
Wat begon met een filmpje op zijn Instagram, leidt deze week tot twee noteringen voor cabaretier Hans Teeuwen. Vorig jaar maakte Teeuwen de coronashow ‘Smerige Spelletjes’, waarin de zin ‘Wat Moet Ik Met M’n Lul In De Lockdown’ zit. Een tijdje geleden zette Teeuwen dat filmpje op zijn Instagram, waarna het viral ging en er diverse remixen van gemaakt werden.
Zanger Bjørgen van Essen zag het filmpje ook en hoorde er muziek in. Hij maakte er een reggaeversie van. Toen bleek dat die al bestond, maakte hij er, met zijn voorliefde voor jaren 80 muziek, een jaren 80 versie van. Ook die versie ging viral en vroegen mensen waar het gestreamd kon worden. Daarop zette Bjørgen het nummer op Spotify, maar niet voordat hij daar de toestemming van Teeuwen aan vroeg, die liet weten zijn remix de leukste te vinden.
 
Bjørgen: “Iedereen zit tijdens de lockdown in hetzelfde schuitje, dus de woorden kwamen snel. Je beschrijft eigenlijk gewoon de situatie, maar wel met een dikke vette knipoog.”
 
‘Lockdown Lul’ van Hans Teeuwen & Bjørgen komt net binnen op #99
 
Voor Bjørgen van Essen, geboren in Nieuwegein, is ‘Lockdown Lul’ niet zijn eerste notering. De voormalige zanger van Only Seven Left, scoorde met zijn band in 2012 twee hitjes: ‘Love Will Lighten The Dark’ (#82) en ‘Higher’ (#78). Daarna doorliep hij de Herman Brood Academie en de Hogeschool voor Kunsten Utrecht.
 
remix
 
Van de jaren 80 versie zijn ook alweer diverse remixen verschenen en eentje daarvan scoort zelfs hoger dan het ‘origineel’. Op #67 komt ‘‘L*l In De Lockdown (Power Hour Edit)’ van Hans Teeuwen & de Nachtbrakers feat. Haha Bier Jongen binnen. Daarmee scoort Hans Teeuwen, die tot deze week één hitje scoorde, ‘Broodje Worst’ met the Painkillers (#54 in 2011), er zo twee noteringen bij. 
De Nachtbrakers is een groep hardstyle dj’s bestaande uit Marco van der Helm, Peter Damen, Thijs de Heer, Bart Revier, Bas Lint en Jelle Nijs
 
SINGLE TOP 5
 
1. (1)   Olivia Rodrigo: Drivers License (zesde week op #1)
2. (6)   Nathan Evans: Wellerman (220 Kid & Billen Ted remix) (op 16,57%)
3. (2)   the Kid Laroi: Without You
4. (3)   Tiësto feat. James Bell: The Business
5. (4)   Jaap Reesema & Pommelien Thijs: Nu Wij  Niet Meer Praten
 
Gaan we direct over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week
#12 Lil Tjay feat. 6lack: Calling My Home
#13 Lijpe: Van De Buurt
#35 Dua Lipa: We’re Good
#51 Sevn Alias: Throwback
 
#58 Frenna feat. NSG: Guestlist
NSG is een Britse rapformatie uit Londen, bestaande uit Kruddz, ODG, Papii Abz, Dope, Mxjib en Mojo. NSG staat voor Non Stop Grinding. ‘Guestlist’ is de eerste Engelstalige notering voor Frenna. Het nummer is afkomstig van zijn zesde album dat binnenkort verschijnt.
 
#61 Ashafar feat. Morad: Barrio
Morad is de 21-jarige Morad El Khattouti El Hormi uit Barcelona
 
#77 3Robi: 3andak Dough
#83 SRNO feat. Broederliefde: Perro
 
#85 Is It Sunday?: No Hook 3 (Freestyle)
Vorig jaar bracht rapper ADF Samski het nummer ‘Hook 3’ uit met een sample van ‘Lady (Hear Me Tonight)’ van Modjo (#4 in 2000). Het nummer had hij al in 2019 geschreven op een andere beat. Maar nadat een vriend van hem het nummer van Modjo liet horen, paste hij de beat aan. Nu brengt hih het nummer uit onder de naamIs It Sunday?
 
#98 Ava Max: My Head & My Heart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten