zondag 17 februari 2008

Sidney Samson bundelt krachten

Sidney Samson and Skitzofrenix feat. Knowledge & Lady Bee: You don't love me (no, no, no)(32)

Sidney Samson, geboren op 2 oktober 1981, begon op dertienjarige leeftijd met dj-en. In het begin was het voornamelijk R&B en hip-hop, maar sinds 1999 is hij overgegaan op housemuziek. Sinds 2003 is hij de resident-dj van ‘The Matrixx’ in Nijmegen, en produceert hun nummer voor anderen. Zo is ‘Bring that beat back’ van Don & Johnson, #74 in 2002, van zijn hand. Zelf stond hij ook al twee keer in de hitparade. In 2006 met ‘Nobody rock!’ (#62) en vorig jaar met ‘What do you want papi’ op de single van Gregor Salto feat. Alina Tirado (#33). Dus You don’t love me (no, no, no)’, binnen op #32, is nu al zijn grootste hit. Aangezien ‘Work it’ de vorige single van Sidney Samson niets heeft gedaan, is dat nummer gemixt in ‘You don’t love me (no, no, no)’. Maar daarmee is het nog geen eigen nummer. Het origineel is van Dawn Penn, die er in 1994 tot #38 mee kwam. Ook Rihanna ft. Vybz Kartel nam het nummer van Dawn Penn op.

Sidney Samson nam ‘You don’t love me (no, no, no)’ niet alleen op, maar met Skitzofrenix feat. Knowledge & Lady Bee. Skitzofrenix zijn de dj’s Joël René & Edin Ibrahimovic uit Amsterdam. Ze noemen zich zo omdat ze zeggen beïnvloed te zijn door vele stijlen van muziek en producers als Switch, Timbaland, Neptunes, Audio Bully’s, Roni Size, Basement Jaxx en the Prodigy. ‘Damn it’ was de eerste single van Skitzofrenix. Verder maakten ze een remix van ‘The beat is rocking’ van Erik E. Skitzofrenix werkt vaak mee aan de Sneaker feesten en cd’s.

MC Lady Bee heet volgens de burgerlijke stand van de gemeente Amsterdam, Bianca Latupapua, waar ze is geboren op 6 oktober 1993. Bee begon als resident-mc op de Speedfreax parties. Ze maakte dan verscheidene 2-steps nummers, die door Partysquad werden gemixt. Eind 2005 kwam ze in contact met Erick E, die haar introduceerde bij het 1Management. Met Sidney Samson, Hardwell, Youri Donatz en Tony Cha Cha bracht ze verscheidene nummers uit. Momenteel werkt ze aan een eigen album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten