vrijdag 27 juli 2007

Gerard Joling stijgt zowel met single als met album naar #1 !


Die Joling toch… hij zal een tevreden man zijn. Zowel met zijn single als met zijn album klimt hij deze week naar de bovenste positie van de hitparade. Beide keren doet hij dat overigens niet alleen. In de Single Top 100 heeft hij gezelschap van de stem van André Hazes. Samen verjagen ze Jannes, die de euvele moed had hen vorige week van de troon te stoten. Maar ‘Blijf bij mij’ is overtuigend terug, met een verkoopvoorsprong van 27%; het plaatje staat nu al voor de tiende week op #1!

Jannes heeft maar kort van zijn koppositie kunnen genieten en zakt al weer naar #2. Hij is wel pas de tweede Drent die ooit #1 heeft gestaan, na de groep Hydra, uit Assen, in 1975. Verderop in de top 10 schrijft de Franse producer David Guetta er een top 10-hit bij, door met ‘Love is gone’ van 19 naar #10 te stijgen. Prince komt deze week verrassend dicht bij die top 10; ‘Guitar’ stijgt van 26 naar #13. Als hoogste nieuwe komt het Zeeuwse Bløf met ‘Donker hart’ binnen op #14. Snelste stijger is het Friese Ilanois: hun ‘Pouring rain’ gaat van 99 naar #19.

Andere nieuwkomers zijn Timbaland en zijn gevolg op #28, met ‘The way I are’ en het thema van Sensation Black, ‘Blcker than blck’ van Black identity. Verder nog een serie coverhits nieuw binnen: op #40 the Sunclub met een jumpversie van ‘Fiesta’, op #61 Kate Ryan met een remake van het Franse ‘Voyage voyage’ en op #72 Beef met de reclamehit ‘I would stay’, oorspronkelijk van Krezip. De Tilburgers zelf debuteren met hun nieuwe single ‘Play this game with me’ op #78. Nieuwe singles van Djumbo (op #68), Tiësto (op #88) en Delain (op #94) completeren het lijstje.

Klik hier voor de volledige Single Top 100.

Zoals gezegd: ook in de Album Top 100 klimt Joling naar #1 en ook hier niet in z’n eentje. Nu krijgt hij hulp van René Froger en Gordon; hun concertregistratie ‘Toppers in concert 2007’ neemt het roer over van BZN, ook al is het maar nipt: de voorsprong op de Volendammers is slechts 5%. Prince doet ook goede zaken in albumland: ‘Planet earth’ debuteert op #3. En dat is een van de slechts drie nieuwe albums deze week; pas ergens diep onderin de Album Top 100 vinden we de andere twee debutanten. Ghosts komen met ‘The World is outside’ binnen op #96 en Unkle debuteert met ‘War stories’ op de een na onderste plek.

Klik hier voor de volledige Album Top 100.

Komende maandag komt de Megaman meer dan uitgebreid terug op beide lijsten. Dan hoor je bijvoorbeeld het antwoord op de vraag: waar hebben Hazes en Joling de mosterd vandaan, je ziet de commercial die Beef een hit bezorgt en je krijgt een overzicht van de artiesten die met single én album tegelijkertijd naar #1 wisten te klimmen. Verder natuurlijk een bespreking van de sterkste stijgers en alle nieuwkomers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten