maandag 16 juli 2007

MM28: Wesly Bronkhorst: zonder E


Wesly Bronkhorst: De lucht was blauw (92)

Wesly moet je niet verwarren met Wesley, met een extra e dus. In de Single Top 100 hebben we het over Wesly Bronkhorst (Amsterdam, 1982). Hij wilde al vroeg artiest worden. Op zijn vijfde jaar gaf hij zijn eerste optreden, dat was op de bruiloft van zijn ouders. Op zijn dertiende nam hij zangles en twee jaar later stond hij voor het eerst op een echt podium in Amsterdam-Noord.

Voorafgaand aan zijn zangcarrière werkte Wesly in het bouwbedrijf van zijn vader. Maar in 2002 veranderde er veel voor hem. In dat jaar ontmoette hij zijn grote voorbeeld, René Froger, in het Circustheater in Scheveningen en mocht met hem enkele nummers zingen. Vele optredens volgden, op festivals en diverse feesten. En nu is er dan zijn eerste hit: ‘De lucht was blauw’, geschreven door het team van Cat Music en G. van der Post van GP producties, die ook zijn debuutalbum zullen produceren. De tweede track op de cd-single, ‘In het zuiden’, is een vertaling en werd van een Nederlandse tekst voorzien door Cat Music en Wesly zelf.

1 november wordt een belangrijke dag voor Wesly, want dan vindt in Amsterdam Marcanti de releaseparty plaats van zijn debuutalbum. Tijdens dit feestje zal Wesly optreden met een live band en zal een ‘spetterend’ optreden plaatsvinden van een bekende Nederlandse artiest.

1 opmerking:

  1. Wesly is inderdaad een topper!!!

    Wij wensen wesly heelveel succes met het uitbreiden van zijn verdere carriere.

    Groet,
    Patrick en Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen