vrijdag 12 oktober 2007

Bløf verslaat Hazes; Melua-album blijft op #1

Het was spannend tot aan de laatste dag, maar uiteindelijk is de beslissing in de Single Top 100 gevallen in het voordeel van de vier Zeeuwen van Bløf! Met slechts vijf procent verkoopvoorsprong op Hazes&Hazes komen ze bovenaan binnen met 'Alles is liefde', het thema uit de romantische komedie die afgelopen donderdag in première ging. Het is al de tweede keer dat een single van Bløf bovenaan debuteert, na 'Aanzoek zonder ringen' begin vorig jaar.

André Hazes mist deze week dus zijn derde postume #1-hit en blijft, samen met Hazes junior, op #2 steken. Jeroen van der Boom verliest zijn koppositie, maar staat wel al voor de elfde week in de top 3 genoteerd.

Naast de Nederlandstalige top 3 hebben we nog vier Nederlandstalige platen in de top 10: op #6 t/m 9 staan achtereenvolgens René Froger, Gerard Joling, Wolter Kroes (na een instoresessie terug de top 10 in) en Nick & Simon.

Naast Bløf zien we in de Single Top 100 nog interessante entries van Patrick jumpen (op #16), Alain Clark (op #23), de Backstreet boys (op #38), Marianne Weber (op #44) en natuurlijk Elvis (op #53).

In de Album Top 100 hebben we voor het eerst sinds maanden weer eens een zittenblijver op #1. Katie Melua heeft een straatlengte voorsprong van maar liefst 70% op de #2, Guus Meeuwis. Een supersnelle stijger is de soundtrack van 'Het huis Anubis', van 93 naar #7. Nieuwkomers in de Album Top 100 zijn onder meer Jennifer Lopez (op #24), een verzamelaar van Eric Clapton (op #49), de Sugababes (op #69), J.J. Cale (op #81) en Herbie Hancock (op #83).

Lees komende maandag al het uitgebreide nieuws over de Single Top 100 en Album Top 100 bij de Megaman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten