maandag 5 november 2007

Elvis gaat vreemd tijdens filmopnamen

Elvis Presley: Viva Las Vegas (56)

‘Viva Las Vegas’ was in 1964 de vijftiende Elvis Presley-film van in totaal eenendertig stuks. De film, waarin hij Ann Margret als tegenspeelster heeft, wordt gezien als een van zijn beste. Het bleef tijdens de opnamen echter niet alleen bij acteren, want de twee hoofdrolspelers waren écht verliefd. Priscilla Beaulieu, destijds Elvis’ vrouw, was daar allerminst gelukkig mee, omdat zulke ‘relaties’ breed worden uitgemeten in de (roddel)pers.

De liedjes voor de soundtrack van de film werden opgenomen in juli 1963 in de Radio recorders studio in Hollywood. Zijn tegenspeelster, Ann Margret, is te horen in twee nummers. De nummers ‘Night life’, ‘Do the Vega’ en ‘You’re the boss’, een duet van Elvis met Ann, zijn wel opgenomen voor de film, maar zijn daar nooit in terechtgekomen. ‘Viva Las Vegas’ is de dertiende heruitgave van achttien singles in het kader van de herdenking van zijn dertigste sterfjaar. Volgende week is ‘In the ghetto’ aan de beurt.

‘Viva Las Vegas’ kwam tot #29 in Amerika, #17 in Groot-Brittannië en #18 bij ons. Het nummer is door velen gecoverd, waaronder ZZ top, die daarmee in 1992 een #27-hit scoorden. Ook zijn er uitvoeringen van Dead Kennedy’s (1980), Nina Hagen (1988) en de Blues brothers (1997).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten