woensdag 7 november 2007

Midweek: Jan Smit houdt heft in handen; duettenalbum brengt Hazes op #1

Een verrassing in de Single Top 100: halverwege de week ziet het er naar uit dat Maaike níet de nieuwe #1 van Nederland wordt. De singleverkopen van 'Dan volg je haar benen' van Jan Smit zijn beter dan die van Maaikes 'Don't look for me' en de downloads gaan ongeveer gelijk op. De Megaman had de winnares van 'So you wanna be a popstar' ruim bovenaan verwacht; blijkbaar wordt de houdbaarheid van de winnaars van tv-talentenjachten steeds korter en is die intussen beperkt tot maar één avond: de avond van de overwinning.

Maaike moet nog haar best doen om 'Groupie love' van het kwartet rappers (Ali B, Yes-R, Gio en Darryl) van zich af te houden, want die verkopen in de platenzaken beter dan de zestienjarige Raaltenare.

Onder dat drietal gaat Anouk binnenkomen op #4 met 'Good God', de voorloper van haar nieuwe album, dat (vanwege de kerstinkopen) ongetwijfeld over een paar weken op #1 in de Mega Album Top 100 zal staan. Andere nieuwkomers die we aanstaande vrijdag mogen verwachten, zijn de Gebroeders Ko met 'Zwaai maar dag Sinterklaasje', Take that met 'Rule the world' en Syke 'n Superstarr met 'Danz'.

In de Mega Album Top 100 is het duidelijk: het duettenalbum van een postume André Hazes en een heel blik met Nederlandse sterren gaat bovenaan debuteren. Het album verkoopt nu al ruim twee keer zoveel als dat van de Eagles en dat zal de komende dagen heus niet minder worden.


Nieuw in de top 5 verwachten we Marco Borsato met zijn 'Boxset'. Ook een typisch eindejaarskado: Borsato heeft maar liefst vijf cd's, een mp-speler een een kunstwerk voor thuis aan de muur bij elkaar gepropt en voorzien van begeleidend commentaar. Het hele grapje is waarschijnlijk te duur en veelomvattend om voor een #1-album te gaan zorgen, maar een mooie stunt is het wel, zo'n multimediakado in de albumlijst.

Lees komende vrijdag hoe de weeklijsten er daadwerkelijk uit zijn gaan zien!

8 opmerkingen:

  1. Opvallend zijn wel de enorme hoeveelheid aan download van Anouk.
    Vorige week de hele week de nummer een bij iTunes. En enkel in die mate aldaar. Het singletje zelf verkoopt niet bijster.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja het lijkt er op dat er meer mensen zijn die het trucje van Thom Visser hebben overgenomen.
    Ik had al eerder vermeld dat het vreemd is dat een bepaalde artiest maar bij een download aanbieder vreselijk hoog scoort.
    En het bij andere download aanbieders nauwelijks of niet scoort.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anouk is alleen bij Itunes gedownload.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anouk is gewoon razend populair !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jan Smit staat gewoon nog op nummer 1. Sucses talentenshows voorbij !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou ik denk dat het liedje van Jan het succes te danken heeft aan de peperdure clip die trouwens duizend keer beter is dan het liedje.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste megaman, is er ook een gepubliceerde lijst van de top downloads?

    Ik heb sterk het vermoeden dat de top 100 gewoon niet deugt: soms staan platen, die hoog bij itunes en msn staan, niet eens in de lijst. Soms echter, platen die nauwelijks gedownload worden, niet of laag in verkooplijsten van bepaalde platenzaken staan, weer hoog in de megacharts. Een mooi voorbeeld wederom is Dries Roelvink. Nauwelijks verkopen, weinig downloads en deze week nog ergens in de 30 in de top 100.
    Kortom: wie controleert de megacharts eigenlijk?

    Paar vragen, misschien heb jij de antwoorden! Bedankt vast.

    Ps om aan te geven waarom volgens mij de lijsten gemanipuleerd worden: afgelopen week kocht ik in een platenzaak twee dezelfde single. Eentje voor familie in het buitenland. Vraagt de verkoper of dat voor de Hype was. Ik verstond in eerste instantie Hyves, dus snapte er al niets van. De man legde mij uit, dat platenfirma's zelf massaal platen van bepaalde artiesten zelf opkopen. En omdat ik twee dezelfde exemplaren kocht..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het verbaast mij ook dat sommigen artiesten bij zazel en itunes
    hoog in de downloads staan en en bij 538 of free record shop of bij msn entertaiment niet of nauwelijks gedownload worden.

    BeantwoordenVerwijderen