maandag 5 november 2007

Nelly Furtado wint MTV Europe award

Nelly Furtado: Do it (54)

Slechts vijf weken staat ‘Do it’ van Nelly Furtado genoteerd en nu al is de plaat op weg naar de uitgang; het plaatje is inmiddels afgezakt naar #54. Maar er is ook goed nieuws rond deze sympathieke Canadese zangeres, want afgelopen donderdag, 1 november, kreeg ze een MTV European Music Award (EMA) voor het album ‘Loose’. Toen ze de award in ontvangst nam, moest ze een treintje wegpinken; “het zal wel komen omdat ik moeder ben”, zei ze daarop.

De veertiende editie van de EMA’s vond plaats in de Olympiahalle in München. De EMA’s zijn in 1994 in het leven geroepen als tegenhanger van de Amerikaanse Music Awards (AMA). Die laatste worden niet door het publiek gekozen, de EMA’s wel. Voor het eerst in de geschiedenis van de EMA’s mochten de MTV-kijkers alle prijzen, op de ‘Artists Choice Award’ na, zelf bepalen door online te stemmen. Avril Lavigne was de grote winnaar en ging met twee awards naar huis. Hier volgen alle winnaars:

Ultimate Urban: Rihanna
Most Addictive Track: ‘Girlfriend’ - Avril Lavigne
Solo: Avril Lavigne
New Sound Europe: Bedwetters uit Estland
Rock Out: 30 seconds to Mars
Band: Linkin park
Headliner: Muse
Album: ‘Loose’ van Nelly Furtado
Inter Act: Tokio hotel
Video Star: ‘D.A.N.C.E.’ van Justice
Artist choice: Amy Winehouse

Daarnaast werd er ook nog een serie regionale awards uitgereikt. In de regio Nederland/ België ging Within temptation met de prijs naar huis. De afgelopen jaren ging die award naar Kane (3x) en Anouk (2x).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten