maandag 24 december 2007

Antibazz zoekt heil in de softdrugs

Antibazz vs. DJ A.L.E.X.: We like marijuana (100)

Nog maar een coverhitje: Antibazz en DJ A.L.E.X. warmen de #1-hit van Technohead nog eens op. Het nummer wordt als ‘I wanna be a hippy’ in juni 1995 een #1-hit voor het Britse echtpaar Lee Newman en Michael Wells, dat dan al een aantal jaren in Nederland woont. Newman heeft er echter maar weinig plezier van; in augustus van dat jaar overlijdt ze aan huidkanker. Het nummer wordt zo’n grote hit na een remix door producers Flamman en Abraxas. Voor de clip zoeken ze er vier onbekende gabbertjes bij. Die mannen worden een rage op zich; ze scoren vervolgens als the Party animals drie #1-hits in Nederland…

In 2004 wordt ‘I wanna be a hippy’ na een remix opnieuw een hit voor Technohead, maar de single blijft in de ‘I wanna get stoned’-remix op #58 hangen. Antibazz probeert het nu opnieuw, maar noemt het nummer om naar ‘We like marijuana’.

Voor Antibazz is het al de zesde hit in Nederland; alle zes zijn het danceversies van bekende hits. Veel succes is Antibazz echter niet gegund; het verst (tot #53) kwamen ze in 2004 met hun debuuthit ‘Major Tom’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten