maandag 24 december 2007

Mai tai is helemaal terug

Mai tai: Bijna (89)

Volgend jaar bestaat het damestrio Mai tai een kwart eeuw, maar de dames zijn nog lang niet versleten. In 1983 krijgt zangeres Jetty Weels een nummer aangeboden van producers Fluitsma en Van Tijn, maar het nummer blijkt meer geschikt te zijn voor drie zangeressen. Jetty haalt haar Utrechtse plaatsgenoten Caroline Windt en Mildred Douglas er bij en Mai tai is geboren. De groep kent in de jaren ‘80 grote successen met Engelstalige soulplaten; de singles ‘History’ en ‘Body and soul’ bereiken in Engeland zelfs de top 10. Het succes stopt in 1989, wanneer eerst Douglas en later dat jaar ook Weels een solocarrière beginnen.

In de jaren ‘90 treedt de groep nog regelmatig op in Europa en er worden ook nieuwe singles uitgebracht. Van 1999 tot 2003 opereert de groep zelfs in de originele bezetting. Daarna neemt Marjorie Lammerts de plek in van Douglas. Hitparadesucces blijft echter uit tot 2007, wanneer de dames een weddenschap verliezen van Johan Vlemmix. Als ‘straf’ nemen de nummers een Nederlandstalige versie op van ‘Female intution’, als duet met Johan Vlemmix, en omgedoopt tot ‘Vrouwelijke intuïtie’. Het levert hen in februari een hele behoorlijke 67e plaats op. Vervolgens doen ze het op z’n Portugees met ‘100% vocé’ (#24 in juni).

Na die twee gelegenheidsplaten zijn ze nu weer helemaal terug met een echte come back. ‘Bijna’ is al weer hun derde hit dit jaar. Ze keren terug naar Nederlandstalig met deze cover van een hit van Eddy Zoëy (#42 in 2000). En voor het eerst sinds twintig jaar is er ook weer een nieuw album. Dat is volledig Nederlandstalig – Mai tai gaat duidelijk mee met de tijd – en heet ‘Onder voorbehoud’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten