vrijdag 28 december 2007

de laatste lijsten van 2007: oude kersthits terug aan de top!

We sluiten 2007 af met de laatste Single Top 100 en Album Top 100 van dit jaar. Niet verrassend is dat in de Single Top 100 Rihanna de koploopster blijft met 'Don't stop the music'. Wél verrassend is dat twee oude kersthits met reuzensprongen terugkeren aan de top! 'All I want for Christmas is you' van Mariah Carey klimt maar liefst van 11 naar #2 en heeft een achterstand van 23% op Rihanna. En 'Last Christmas' van Wham! stijgt van 19 naar #6. Beide hits zijn alleen als betaalde download verkrijgbaar en niet op single in de winkel te koop. En dat downloaden gebeurt massaal. Houd er daarbij rekening mee dat in de platenzaken nauwelijks iets verkocht wordt tussen kerst en oud en nieuw, en dat daardoor de downloads alleen maar harder meetellen, en zie hier het resultaat. Nog zo'n oude (maar een iets minder bekende) kersthit is 'Why couldn't it be Christmas every day' van Bianca Ryan; die stijgt van 94 naar #32. Een nieuwe kersthit, 'Christmas is here' van Bearforce 1, is daarentegen al weer snel op de terugweg en zakt van 9 naar #16.

Met de 'Goeiemoggel's gaat het nog steeds goed: the Happy hour crew stijgt naar #17 en de SMS'ers naar #42. Ook snel gaan Bart Claessen & Simon met 'First light' (naar #18), Cliff Jones met 'Don't f*ck it up' (dik veertig plaatsen winst naar #50) en het 'Bussie vol met Polen' van Johan Vlemmix (bijna veertig plaatsen winst naar #59).

Hoogste nieuwe is de 'Onderweg naar morgen'-crew met 'Je stroomt door mijn lijf'; voor het goede doel: gekoppeld aan de 'schoon drinkwater'-actie van het glazen huis van 3FM. Ook hoog binnen zijn Booty luv met 'Some kinda rush' op #45 en Lenny Kravitz met 'I'll be waiting' op #46.

In de Album Top 100 houdt Paul de Leeuw het vol tot het eind van het jaar. 'Symphonica in rosso' verkoopt een derde meer dan het Hazes-duettenalbum, dat naar #2 terugstijgt. Verder treffen we in de hele Album Top 100 slechts twee nieuwkomers aan; beide Nederlandstalig. Youp van 't Hek is binnen op #56 met de cd-weergave van zijn voorstelling 'Schreeuwstorm' en Rob de Nijs staat nieuw op #95 met 'Rob 100'. Vreemd, hij ziet er nog een stuk jonger uit...

1 opmerking:

  1. Met mega veel downloads gekocht van Rihanna. Anders hadden we wellicht de eerste nummer één- Hit op downloadbasis.

    BeantwoordenVerwijderen