vrijdag 14 december 2007

Jeroen van der Boom opnieuw naar #1!

Ja hoor, hij flikt 't 'm opnieuw! Na het megasucces van 'Jij bent zo' eerder dit jaar klimt ook 'Één wereld' van Jeroen van der Boom naar de bovenste plek van de Single Top 100. De instore-optredens van Jeroen in verschillende filialen van de Free Record Shop geven voor hem deze week de doorslag. De extra singles die bij die mini-optredens door de fans werden gekocht, bezorgen Van der Boom een plekje vóór Rihanna, die het vooral van de downloads moet hebben. Rihanna eindigt op een verkoopachterstand van 20% deze week op plaats #2. Timbaland en OneRepublic maken met 'Apologize' de top 3 vol.

De kersthits komen er in sneltreinvaart aan deze week. Bearforce 1 knalt van 61 naar #11 met 'Christmas is here' en twee gouwe ouwen maken opnieuw hun opwachting: Mariah Carey met 'All I want for Christmas is you' op #20 en Wham! (maar die zien we elk jaar weer terugkomen) met 'Last Christmas' op #41. En de eerste nieuwjaarshit hebben we ook al: op #24 komen de Gebroeders Ko binnen met 'Duiken in zee'. Hoogste nieuwe is echter Ron Carroll (Christmas Carroll??) met 'Walking down the street' op #13. Coole Piet is ondertussen met spoed op weg naar de uitgang en zakt van 4 naar #40. Verder wordt er natuurlijk direct ingesprongen op een nieuwe rage: de Happy hour crew debuteert op #31 met 'Goeiemoggel'...

In de Album Top 100 gebeuren weinig spannende dingen. Paul de Leeuw behoudt met 'Symphonica in rosso 2007' een veilige voorsprong op Trijntje Oosterhuis' 'Who'll speak for love'. De hoogste nieuwe staat pas op #24; dat is Extince met 'Toch?'. Vlak daaronder komt op #28 'The joshua tree' van U2 binnen, in de 20th anniversary-uitgave. 'The Christmas collection' van il Divo debuteert pas op de bodem van de Album Top 100 (op #96), maar daar zal vast snel verandering in komen!

Lees komende maandag alles over de grootste single- en albumhits én alle nieuwkomers bij de Megaman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten