maandag 10 december 2007

Rob van Daal papt aan met transsexueel

Rob van Daal: Manuel of Manuela (95)

Ja mensen, er komen vele goede dingen uit Raamsdonksveer! De Gebroeders Ko kennen we al natuurlijk, maar vergeet Rob van Daal niet! Begonnen als zingende barkeeper is hij inmiddels uitgegroeid tot een feestvarken en sfeermaker van jewelste. Hij heeft het druk: op 16 december vindt zijn fanclubdag plaats in discotheek CarpeDM in Tilburg (en daar treedt hij natuurlijk ook zelf op) en ondertussen is hij ook druk bezig met de voorbereidingen voor een fanreis naar Lloret de Mar, die moet gaan plaatsvinden van 3 tot 10 mei volgend jaar.

‘Manuel of Manuela’ is de vijfde hit voor Van Daal. De meeste indruk maakte hij tot nu toe met ‘Geef mij maar jou’, dat tot #37 kwam in 2004. Tekst, muziek en productie van ‘Manuel of Manuela’ zijn in handen van Henk van Broekhoven, die in de jaren 80 naam maakte als John Spencer en niet minder dan eenentwintig hits wist te scoren met Nederlandstalige rock ‘n’ roll-nummers.

‘Manuel of Manuela’ is voorzien van een kinky tekst. Teneur van het lied: ik val als een blok voor je, maar ben je nou een jongen of een meisje? Rob van Daal heeft daarmee een potentiële #1-hit in handen. Kijk maar naar the Kinks; die hebben met hún visie op transseksualiteit en travestie, ‘Lola’, zelfs twee keer de bovenste positie van de hitparade bereikt; in 1970 en in 1981.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten