maandag 10 december 2007

Jeroen van der Boom scoort onverwacht goed

Jeroen van der Boom: Één wereld (2)

Volkomen onverwacht scoort Jeroen van der Boom zijn tweede top 2-hit. ‘Één wereld’ schuift ineens door van 8 naar #2. In de tussenstanden die in de loop van de week werden gepubliceerd, was daar nog niets van te merken, maar in de definitieve weeklijst op vrijdag prijkte Van der Boom ineens op de tweede plek.

Wellicht dat Jeroen van der Boom zo halverwege de afgelopen week nog het land in is geweest voor een aantal instores, ofwel ontmoetingen met fans in platenzaken. Op zulke momenten worden er extra veel singles van zo’n artiest verkocht, omdat in dit geval Van der Boom daar meteen z’n handtekening op kan zetten. Die extra omzet vertaalt zich gewoonlijk direct in een stijging in de hitparade. Het ziet er naar uit dat Jeroen daar deze week handig van profiteert.

Instore-verkopen zijn een legale manier om de hitparade te beïnvloeden. Daar valt wat voor te zeggen, want de singleverkopen zijn natuurlijk allemaal netjes door de fans verricht en betaald. Gefraudeerd wordt er echter ook om een hitnotering te behalen. Zo meldde een oplettende getuige (de in hitparadekringen wellicht al bekende Thom Visser) dat hij deze ongeoorloofde praktijken recht voor z´n neus zag plaatsvinden. In een platenzaak in Veghel werden vijftig stuks tegelijk verkocht van de nieuwe single van Mike Peterson. De koper meldde daarbij dat er nog meer winkels in Brabant op zijn lijst stonden om een bezoekje aan af te leggen. Dat had MegaCharts (de samenstellende organisatie) echter ook maar al te goed in de smiezen: de opvallende verkopen werden uit de omzettotalen verwijderd en de plaat, ´Jij luistert naar mij´, haalt uiteindelijk de Single Top 100 niet, maar strandt op de 116e plaats.

34 opmerkingen:

  1. Hallo Megaman, terecht dat deze verkopen eruit gegooid zijn. Wat een nep! Maar het is ook vreemd dat Jeroen van den Boom zo doorschiet na maar matige noteringen in de midweek en de dag erna....ook reden voor achterdocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig nog iemand die het verdacht vindt. Helaas anoniem.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. klopt niks van die Jeroen van der boom.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nick en Simon van niks op nummer 1
    en hoe is Frans Bauer beroemd geworden. Leg dat eens uit Maar ik moet eerlijk zeggen het is wel een goed nummer en ook nog een goede zanger.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zal allemaal wel een kwestie van geïnvesteerd vermogen in een artiest zijn en hoe krijg ik dat er weer uit dacht de platenbaas.
    En KOCHT een hit...tja...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zeer ongepast dat er zomaar een stuk wordt geplaatst waarbij de beweringen van ene wazige Thom Visser, die zelf uitermate dubieus is d.m.v. het manipuleren van de downloads, serieus wordt genomen en totaal niet geverifieerd wordt, waardoor er bewust mensen (lees = de artiest) beschadigd worden.
    Een echte dijk van een fanclub heeft n.a.v. de klachten van diverse fans en muziekliefhebbers inderdaad bij verschillende zaken waar de single van Mike Peterson wel te koop was besteld en blijft dit ongetwijfeld doen, zodat zij kunnen voldoen aan de vraag van echte muziekliefhebbers v.w.b. de nw. single van Mike Peterson, waar het gros van de platenzaken in Nederland het massaal af laten weten ! Fans en muziekliefhebbers die o.a. bij Free Record Shop, bij van Leest, bij V & D, bij Media Markt de single willen kopen, krijgen een neen te horen. Als zij vervolgens dan de single willen bestellen, krijgen zij wederom een neen te horen, want het hoofdkantoor wenst deze single niet in te kopen, c.q. te bestellen, dus komt de gewenste nieuwe single niet op de bestellijst voor. Dezelfde zaken die een incompleet aanbod van singles aanbieden, dus een ook vertekend beeld van de vraag en verkoop geven maar wel zwaar meetellen bij de tellingen voor de hitlijsten. Als dit een juiste samenstelling van de hitlijsten moet betekenen, dan vraag ik me hier af waarom hier door de samenstellers van de hitlijsten niet wordt ingegrepen en uitsluitend die zaken meetellen waar daadwerkelijk het gehele single-aanbod te bestellen en/of te koop is. Dat Mike Peterson daarnaast de nodige instores doet, wordt niet vermeld. Dat diezelfde instores momenteel onder vuur liggen door ingrijpen van Buma/Stemra wordt ook nergens vermeld en geen aandacht aan besteed. Gelukkig is het succes van Mike Peterson niet afhankelijk van de release van een single. Wel is het belachelijk dat de enthousiaste mensen die de afgelopen maanden op tv zagen dat Mike Peterson de bokaal voor beste Talent 2007 n.a.v. zijn live-optredens met o.a. Cor Bakker in de wacht sleepte, zijn nieuwe single bij het gros van de platenzaken niet kunnen bestellen, zodat de fanclub stad en land moet afrijden om aan singles te komen. Dat vervolgens een malloot een bericht de wereld instuurt dat er gerommeld wordt en dit ook nog eens klakkeloos wordt gepubliceerd en meegenomen bij het samenstellen van de hitlijsten is een grove schande. Hoezo manipuleren ???

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beste fans van Mike Peterson,

    ongeacht of er een melding over manipulatie binnenkomt of niet: de megacharts heeft verbinding met de aangesloten verkooppunten en ziet zo hoe de spreiding van de fysieke verkopen is over het land. Als er een uitschieter is van een bepaalde single in een bepaalde winkel c.q. regio, dan worden deze verkopen omgeslagen, verdeeld over het hele land. Hierdoor zakt het aandeel van de verkopen. Het heeft het echt geen zin om de door jullie gevoerde actie uit te voeren.
    Het niet via alle platenwinkels kunnen verkopen is een euvel, wat meer artiesten hebben, die niet via een grotere platenmaatschappij hun fysieke single op de markt brengen. Dat is inderdaad een nadeel, maar ook niet alle singles worden op de grote(re) radiostations gedraaid. Waardoor het grote publiek geen kennis van dit product kan nemen. Ik begrijp dat het frustrerend voor jullie is, maar zo werkt het systeem nu eenmaal.
    Er zijn meer signalen gegeven, dat de samenstelling van de megacharts aan vernieuwing toe is. Wellicht dat 2008 hier een begin mee gemaakt gaat worden. Maar welk systeem er ook gekozen zal worden, als er al verandering komt, dit soort acties zal nooit tot een notering kunnen leiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jammer dat er zulke onzin over Mike Peterson geschreven wordt. Een zanger met een prachtige stem
    maar ook een eerlijke jongen die al jaren aan de weg timmert en waar wij al jaren fan van zijn. Sorry maar wij worden misselijk van dit soort verhalen! Wij blijven hem steunen door zijn cd's te blijven kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zolang jullie niet meteen vijftig cd's tegelijk af laten rekenen...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het maakt niet uit wat jullie ervan denken. Feiten zijn feiten. Mike Peterson stond reeds op het verdachte lijstje van Mega Charts. Denken jullie nu echt dat zij enkel handelen naar aanleiding van een bericht van Thom Visser. Hij wordt door Mega Charts niet eens serieus genomen. Tenslotte zijn zij degene die de verkoopcijfers onder ogen krijgen en kunnen zien of er meerdere exemplaren per consument zijn afgenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. En zo is het!

    Al die casting shows, talentenjachten, ze suggereren dat een gewonnen "show" alle deuren opent voor zo'n artiest en het uitbrengen van een singletje een gegarandeerde hit is. Helaas heeft het verleden al bewezen, dat dergelijke illusies snel uiteen spatten. Radiostations negeren eerder deze categorie muziek (terecht of niet terecht laat ik in het midden). En uit onwetendheid lopen een aantal mensen platenwinkels binnen, bestellen een hoop singletjes in de hoop dat dergelijke aankopen een hitparadenotering tot gevolg heeft. Zonde van het geld als het een tegenovergesteld effect heeft:
    zolang een single niet op een major station een "schijf" geweest is, vallen grote aantallen verkopen meteen door de mand!
    Beste fans van Mike: staar je niet blind op deze hitparade of welke parade dan ook. Als je blij bent met zijn muziek, draai het cdtje lekker thuis en in de auto maar reageer jullie woede niet af....er zijn meer artiesten met misschien meer fans en/of betere kanalen. Zorg er voor dat je daar tussen komt. Dan verstomt jullie kritiek als sneeuw voor de ......

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Moira kan beter als Mona functioneren met die belachelijke reactie.
    De Mega Charts moeten hand in eigen boezem steken. Ze hanteren een systeem dat niet klopt en daarbij worden de grote platenfirma's bevoordeeld en zelfs zaken met een beperkt aanbod worden ondersteunt, waardoor bewust veel artiesten tussen wal en schip vallen.
    Een Free Record Shop, die het grootste aandeel van de platenzaken vertegenwoordigd, manipuleert indirect (eigenlijk direct) de hitlijsten door maar een beperkt aantal singles op de bestellijsten te noteren hetgeen voor veel mensen onmogelijk maakt om de gewenste singles te kopen.
    Free Record Shop die zelf nota bene een platenfirma oprichtte! Is dat geen manipulatie? Hoe wordt je geflest!
    Hetzelfde bij veel andere platenzaken die ZELF bepalen wat er op de bestellijsten staat dus op voorhand producten van bepaalde artiesten uitsluiten.
    Dat de Mega Charts deze winkeliers met slechts een beperkt aanbod aan singles vol laat meetellen voor de charts, dat is bij voorbaat al artiesten boycotten en hitlijsten manipuleren en echt niets anders!
    Kortom de samenstellers van de hitlijsten manipuleren zelf door dit slechte systeem de hitlijsten en diezelfde samenstellers menen dan de noodgedwongen en rechtmatige actie's van fans ook nog eens aan de kaak te moeten stellen en af te moeten straffen door geen gerechtvaardige hitnotering af te geven?
    Een regelrechte schande! Bewondering bij deze voor de fans die stad en land afgaan om ervoor te zorgen dat men ook andere fans aan de cd's van hun favoriete artiest kunnen komen. Een bewonderenswaardige actie hetgeen als manipulatie wordt gezien?
    Het is gewoonweg belachelijk en
    te gek voor woorden, terwijl meneer Visser met downloads loopt te rommelen, zoals vele anderen, en ongestoord zijn gang kan gaan. Niet Mike Peterson dient verdacht te zijn, maar de samenstellers van de hitlijsten en de platenzaken die geen volledig assortiment op hun bestellijst hebben staan. Hopelijk, zoals Robert aangeeft, komt er spoedig een nieuw systeem waarbij uitsluitend platenzaken met een volledig assortiment zijn aangesloten, dan is er tenminste aan de basis 1 probleem opgelost.
    Vervolgens de downloadlijsten niet meer mee laten tellen of aparte lijsten, dan kan Thom Visser ook inpakken!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo,

    Hier een bericht van Mike Peterson zelf. Ik ben er net van op de hoogte gebracht dat er nog al wat vervelende berichten over mij op deze site staan. Zelf ben ik me van geen kwaad bewust en naar mijn idee verlopen de verkopen gewoon normaal. Hoe kunnen mensen roepen dat ik al op een verdachte lijst stond terwijl ik daar ZELF niets van weet???? En mochten er mensen zijn die 50 cd's te gelijk kopen daar kan IK niets aan doen. Sterker nog daar kan ik alleen maar blij mee zijn!En kom op waar gaat het hier nu eigenlijk 50cd's??? Ook wil ik reageren op de stelling dat de radio stations deze categorie muziek negeren. Ik dacht dat er op moment toch wel aardig wat nederlandstalige pop muziek op de radio te horen is. Ik wil dan ook mijn fans bedanken voor de steun en hoop dat ze dat ook gewoon blijven doen!

    vr.gr. Mike Peterson

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ja helaas zij er maar weinig kenners als je er met GELD moet komen kan alles en dat noemen ze kenners of zijn dat mischien zakkenvullers op 1 of andere manier zien ze "MIKE" gewoon als een HELE grote concurent en mensen die in een anderen artiest hebben geinvesteerd die zijn bang dat ze dadelijk voorbij worden gelopen en dag kunnen zeggen tegen hun centjes vandaar deze actie tegen Mike.
    laten we gewoon heel eerlijk zijn en dan wil ik niet gaan schoppen tegen anderen Artiesten maar als MIKE 1 keer de kans krijgt durf IK te beweren dat hij totaal niet onder doet bij bv. een Gerard Joling of een Rene Froger enz enz.
    Mike is niet vanaf vandaag bezig en draait al heel wat jaren mee en verschillende Artiesten zoals een Froger en een Sander van Volumia hebben MIKE Belooft hem op te bellen want ze zouden wel wat met hem samen willen doen maar jammer genoeg is daar nooit wat van terecht gekomen, en ik weet zeker als mike 1 keer de kans krijgt maar die moet hem dan wel gegund worden dan kan MIKE heel erg ver komen dus MEDIA land wordt wakker en laat je oren niet hangen naar GERUCHTEN en neem de moeite op Mike P eens op te zoeken en te beluisteren en ook jullie zullen hier versteld van staan.

    P.S.
    Ik hoop echt eens dat hier een serieus iemand op reageert en geen zakkenvullers als ik het zo maar even mag noemen dit is gewoon een kwestie van gunning hoe is Froger er gekomen als voorbeeld en noem ze maar op. Er gingen zelfs geruchten dat ze MIKE bij de Toppers wilden hebben Maar dat werd tegen gehouden door 1 van de drie. Waarom? nou ik weet het wel.
    Dat zegt dan ook weer genoeg wat die MIKE dan voor een stem heeft. Om Bang van te worden.

    dan nog 1 ding waarom komt Jeroen van der Boom ineens uit met een duet met Corrie Breukhoven?
    Free Record Shop?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wat triest zeg allemaal,lijkt hier heel erg op jaloezie!mike peterson heeft geen fraude nodig om aan de top te komen met zo'n STEM!maar helaas zijn er dus mensen die daar anders over denken,gunnen hem het niet om door te breken,want zeg nou eerlijk hij zingt ff iets beter als een jeroen van der boom of een nick en simon!ik ben denk ik ruim 15 platenzaken afgeweest om mike z'n single te kopen,nergens te krijgen!dus ben blij dat er de fanclub is die ervoor zorgt dat ik en andere fans aan de single kunnen komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. iedereen die mike peterson kent weet dat hij dit nooit zou doen,het lijkt hier echt op dat bepaalde mensen zoals thom visser,bang zijn dat de positie van andere artisten daalt in de megacharts!het is duidelijk dat sommige mensen hem als een bedrijging zien, als dit soort onzin over hem geschreven wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. tjonge jonge 50 cd's ik dacht dat t over 5000 cd's ging deze poeha!
    wordt het heet onder je voeten meneer visser?waarschijnlijk wel,vanwaar anders dit artikel?!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Beste Mike Peterson,
    waarschijnlijk heb ik me niet volledig genoeg uitgedrukt. Veel radiozenders zijn alle castingshows etc. meer dan zat. Het winnen of via zo'n show naar voren komen als artiest heeft meer dan eens al een tegenovergestelde werking gehad. Hooguit één keer in de belangstelling staan en dan in de anonimiteit verdwijnen is helaas het lot van veel van je voorgangers. Gelet op andere reacties zijn jullie (zeker een kenner)totaal niet op de hoogte van het reilen en zeilen in deze wereld. De zogenaamde toezeggingen vinden dagelijks plaats, de vraag Hoe gaat het met je? heeft allang zijn inhoud verloren en iedereen is wel met "iets" bezig als je er een artiest(e) naar vraagt. Waarom ik deze moeite neem om te reageren? Ik wil je een illusie besparen. Zelf al jaren (redelijk succsvol) bezig blijf ik de hitparades zelf ook nog steeds een vreemd fenomeen vinden.

    Het niet verkrijgbaar zijn bij alle platenzaken is eenvoudig te verklaren. Er worden veel te weinig fysieke singles verkocht om nog interessant te zijn voor de grotere winkelketens. Musicstore was al lang van plan deze ook uit hun assortiment te werpen, maar heeft dat nog even uitgesteld. Helaas kun je een platenzaak niet dwingen een product in het assortiment op te nemen. Vandaar dat de downloadkanalen steeds belangrijker worden in de samenstelling van de hitparade. Het aanbod hierin is groter, maar ook hier geldt: je zult via een grotere platenmaatschappij je product aan moeten kunnen bieden, anders blijft het een kansloze operatie.
    Troost je met de gedachte, dat er vele artiesten een lange weg hebben moeten afleggen voordat ze überhaupt iets aan het (toen nog) vinyl mochten toevertrouwen en er uiteindelijk toch gekomen zijn.
    De pest van de show, waar jij aan hebt meegedaan is, dat er iets wordt gesuggereerd, waar je echt nul nada aan hebt.
    Zorg voor (leuke)optredens in het land en leuke liedjes, dan kom je er vanzelf....
    EN NOGMAALS: een signaal van een persoon is GEEN aanleiding om direct blindelings dat signaal op te volgen. Je moet gewoon zo reëel zijn, dat landelijk gezien je singletje (nog) niet genoeg verkoopt.....

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Beste Robert,
    Jij hebt inderdaad verstand van zaken of toch niet helemaal ?
    Ik zal je even uit de droom helpen met een klein beetje informatie m.b.t. Mike Peterson.
    2002 Winnaar Golden Stag Festival.
    Juist, een van die festivals waarvan jij geen hoge pet van op hebt, maar hetgeen voor Mike Peterson optredens in tv shows in o.a. Roemenie opleverde in "Big Brother","De Surprise Show" en div. muziekshows opleverde.
    N.a.v. die optredens werd hij gevraagd om deel te nemen aan de voorrondes om als kandidaat tijdens het Eurosongfestival 2006 Roemenie te vertegenwoordigen waarbij hij glansrijk in de finale belandde. Mike zat in grote shows in Oekraine, Roemenie, Belgie,in Rusland tijdens het Economic Forum in St. Petersburg, waarbij Poetin aanwezig was. Mike zat in het voorprogramma van Lou Rawls, dit in Nederland EN was onlangs met live-optredens, zonder enige repetitie, te zien bij Cor Bakker, waarbij de afgelopen maand te zien was dat Mike als winnaar tevoorschijn kwam.
    Juist mede daardoor zijn er momenteel zoveel reactie's en aanvragen om zijn nieuwe single!
    Dus een artiest is inderdaad met
    IETS bezig, dit zeker v.w.b. Mike Peterson die volop met zijn carriere bezig is EN met de opname's van een Engelstalig album EN met de opname's van een Nederlandstalig album.
    Daarnaast produceert Mike veel zelf EN heeft leuke optredens in het land EN is echt niet bang om een lange weg te gaan, waaraan hij al geruime tijd professioneel werkt.
    Zo zie je, net als bij de reactie waaruit al deze correspondentie ontstaat, dat het beter is om eerst te informeren alvorens een mening of oordeel te vormen. Wellicht zie ook jij nu dat het toch de moeite waard is om een "echte" collega-artiest te ondersteunen, hetgeen zeker door Mike zal worden gewaardeerd, die ook veel respect voor zijn collegae heeft en dankbaar is voor zijn fans.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Beste anoniem,
    Met alle respect voor Five Star Records: leuk om een plaatje uit te brengen en misschien best een notering(klje) in de top 100, maar het zou voor Mike Peterson veel beter zijn om bij een grote maatschappij te zitten. Misschien geen goede manager? Misschien niet de goede nummers? Of misschien is er geen belangstelling van een grotere maatschappij. Kan allemaal, maar feit blijft, dat als er zo overduidelijk "vreemde" aantallen van een single worden opgemerkt, worden deze gecorrigeerd. Dat is de aanleiding van deze hele discussie. Uit andere reacties blijkt, dat er een behoorlijke frustratie is opgebouwd. Jammer voor Mike Peterson, mensen die zo met zijn product omgaan: dit is echt niet (niet echt) de juuiste manier!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wij hebben het liedje waarom het nu allemaal draait 'jij luistert naar mij" met heel ons hart en zaligheid voor Mike Peterson geschreven.
    Dit hebben wij gedaan aangezien wij Mike, na heel lang hard werken, OP EEN EERLIJKE MANIER verder willen helpen. Wat hij overigens zonder twijfel verdient!

    Ik bespeur een hoop angst en jaloezie uit de berichten.
    Mensen gunnen elkaar jammer genoeg toch helemaal niets meer.
    Sneu dat zo'n goeie artiest bij de eerste stap in zijn Nederlandstalige carriere zoveel teweeg kan brengen... Maak je meer druk om de machtsposities van "muzikaal" Volendam....

    Laat deze veelbelovende artiest met rust zodat we allemaal kunnen genieten van hetgeen wat we NU even compleet kwijt zijn: MUZIEK!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hypocriet gezeik ! Kom nou, er is iemand gespot die 50 stuks van die single kocht met tevens een bestelling voor nog eens 50 stuks voor volgende week. Tevens had diegeen een lijstje bij zich met cd zaken die hij vervolgens zou bezoeken. Dat is simpelweg opkopen en fraude ! Fans; ja dat zal. En hoezo stond hij bij GFK al op de verdachtenlijst !? Denk daar maar eens over na. Juist goed dat de megaman deze wanpraktijken aan de kaak steld.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Instores; ook zoiets. De Megaman weet niet of vergeet te vermelden hoeveel singles dan verkocht worden door klanten. Ben je wel eens bij een instore aktie geweest ? Een perfekte gelegenheid voor de platenmaatschappij om eigen product op te kopen. Zij moeten deze instores van tevoren melden en er tevens voor betalen.
    De een helpt de ander.
    Dat is pas manipulatie. En dan maakt men zich hier druk om een paar singletjes van een beginnend artiest. Die door GFK, die dus duidelijk met twee maten meet worden geschrapt. En het opkopen van Meneer Van der Boom wel gewoon meeteld.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Moira, het wordt tijd dat je bij Mora gaat werken met je gezeik.
    Zoals de waard is vertrouwt die zijn gasten heet het gezegde en dat is zeker voor een achterdochtige trut als jij niet weggelegd. Al dat gezeik om een een goed product waarbij een journalist die zich verschuilt achter "De Megaman" zijn verhaal niet eens staaft en alleen maar rotzooi veroorzaakt!
    Hoop dat Mike Peterson het met die supersong redt en zich niet aan al die achterdochtige idioten hoeft te storen!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Beste fans van Mike Peterson,
    ik geloof dat ik het spoor bijster dreig te raken: als ik Mike Peterson als beginnend artiest aanmerk met weinig kennis van zaken, komt een antwoord met een c.v. waaruit moet blijken dat deze jongeman (?) al een hele indrukwekkende serie optredens op zijn naam heeft staan. Dat kan. Maar vervolgens komt er weer een geweeklaag over het niet gunnen etc. en dat een beginnend artiest geen kans gegeven wordt.
    Dus toch een beginnend artiest.
    Elk nummer, dat wordt geschreven, wordt met hart en ziel gemaakt. Of het nu voor de verjaardag van tante Truus is of voor Madonna. Ieder gelooft in zijn product.
    Wat niet wegneemt, dat als het klopt, dat er na een aankoop, 50 exemplaren worden besteld en een lijstje van nog te bezoeken platenzaken getoond is, tja, dan is het niet meer dan terecht dat deze verkopen worden geëlimineerd.
    Dat Volendam een prominente plaats inneemt is waar, is velen een doorn in het oog, maar ook hier geldt: geld regeert: wie betaalt, bepaalt. Helaas. Echter: ook hier zal de kwaliteit uiteindelijk de doorslag geven. Als beste voorbeeld (en nu steek ik mijn nek uit) is Tamara Tol. Met tamtam in Nederland en Duitsland neergezet, maar met heel weinig succes. Gewoon omdat de nummers niet oké zijn en men zich hier heeft laten verblinden door de naam van de componist, die in het verleden heel wat bereikt heeft. Zo zie je, dat geld alleen het ook niet brengt. Het helpt alleen.

    De instores is een fenomeen, dat niet voor elke artiest haalbaar is. Al was het alleen al het geluid, wat verzorgd moet worden. Dus ook hier wordt dit voornamelijk door de al bekende artiesten gedaan.

    Samengevat: ik bespeur de jaloezie naar de sinds kort of al langer gevestigde artiesten en niet omgekeerd. Die hebben echt wel wat beters te doen. Ik eigenlijk ook, maar ik vind dit wel een grappige uitwas, wat op dit moment in platen Nederland aan de hand is.
    Er wordt wel degelijk gemanipuleerd dat zal niemand ontkennen. Ome Dries (Roelvink) is er het beste voorbeeld van....

    Maar om Jeroen van der Boom maar over één kam te scheren lijkt mij wat kort door de bocht. Hiermee doe je deze man, het beste voorbeeld van hoe hard je moet knokken om er te komen, tekort. Een beetje meehelpen kan, maar om iets tot op deze hoogte te krijgen, daarvoor is dat beetje meehelpen echt niet voldoende.

    Dus fans van Mike (heb meer de indruk dat het familie is): niet pruilen, gewoon de markt zijn werk laten doen....en opmerkingen over supersong etc....lees net de laatst geplaatste opmerking en laten we het wel netjes houden. Als je het niet met argumenten kan winnen moet je niet gaan schelden.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. "anoniem" durf eerst eens je naam prijs te geven, anders ben je niet eens de moeite waard om te woord te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Niemand haalt hier een Jeroen van der Boom onderuit en zeker Mike peterson niet, die staat op goede voet met Jeroen en heeft zelfs één van zijn single's geremixed namelijk she's a lady. En dit is al helemaal geen modder gooien naar andere artiesten of ze nou gevestigd zijn of niet dit gaat om Thom Visser die uitspraken doet over bv een Mike Peterson terwijl zijn eigen acties toch zeker dubieus te noemen zijn. En Moira het is zo makkelijk om dingen te gaan roepen. Want als Moira het allemaal zo goed weet te vertellen zal dit vast geen onbekende zijn van meneer Thom Visser. Want een feit is dat alleen zij twee beweren te weten wat er precies gebeurt en gezegd is. En wat de fans zeggen dat is dan hypocriet gelul? Ik denk dat dit een welles nietes verhaal blijft. En dat is denk ik toch echt jammer. Ik geloof oprecht dat mike eerlijk is en ik weet bijna zeker dat als jullie Thom Visser en Moira, Mike zouden kennen of er eens een gesprek mee zouden aan gaan jullie dit verhaal niet zo in twijfel zouden trekken. En velen artiesten kennen Mike zo ook Jeroen van der Boom of bv Gerard Joling vraag maar eens aan hen wat voor man Mike is.Dan vinden jullie het misschien niet meer zo vreemd dat zijn fans voor hem door het vuur gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. nopgmaals mensen wat is er verkeerd aan om door het land de singel op te halen die maar beperkt te koop is in de platen winkels omdat de fanclub dit doet zijn we toch niet aan het frauderen we zijn juist goed bezig om onze idol naar de top te helpen maar daar zijn anderen gewoon bang voor.
    of moeten we 20.000 euro neerleggen dan hoeven we er niks aan te doen dan wordt het allemaal voor ons geregeld.
    Dat was de prijs toch Meneer VISSER.
    Beetje jammer dat het zo moet maar het recht zal zege vieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. ik snap niet dat dat julie zo met artiesten om gaan er zijn betere kijk om je heen dan pas hou je van muziek en luisterend oor zegt genoeg maar gebruik die ook en muziek lievheber

    BeantwoordenVerwijderen
  30. mike is de beste geef hem de kans en heel nedrland hou van hem ik ben en jonge jongen maar al mijn vrienden vinden hem te gek geen corupsie hij is gewoon de beste de groeten en muziek lievheber

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Helaas moeten we ook nu weer constateren dat het gebruik van de Nederlandse taal veel te wensen overlaat. Desalniettemin nog steeds geen top 100 notering. Ik vrees dat jullie een nieuwe list moeten verzinnen....fijn weekend allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. nederlandse taal of computertaal je snapt wat er staat en daar gaat het om EI ik dacht even dat je het had opgegeven maar volgens mij ben je gewoon een gefrusteerde artiest die niks te doen heeft en er niet kan komen of aanhang van die anderen 2 beetje jammer dat collega's elkaar niet steunen uit al je worden en berichten blijkt wel zie je laatste mail dat je het hem totaal niet gun.
    Ken je Mike dan zo goed of geef je maar een ordeel geloof me als je hem kent en je bent een EERLIJKE VENT en je heb hem een keer gehoord praat je geen onzin of je moet echt niks te doen hebben.
    ik wacht met smart op het volgende vuurtje wat jij aan wil blijven wakkeren ik wens je ook een goed weekend met veel optredens?

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Beste de Koster,
    dit jaar heb ik meer dan twintig weken hitparade achter mijn naam staan....slechts
    ik ben geen artiest maar componist en gefrustreerd...dat zal best haha

    Ik heb geprobeerd Mike Peterson te waarschuwen voor dit gedrag, want dit werkt alleen maar tegen hem.

    Jullie zijn niet de eersten die, goedbedoeld, een artiest alleen maar tegenwerken. Dit soort publiciteit is echt niet de categorie: beter een slechte pers dan helemaal geen pers.

    En wat het Nederlands betreft: het niet weten wanneer een "d" of een "t" geschreven moet worden heeft niets met computertaal te maken, maar met basiskennis Nederlands.

    Prettig weekend allemaal .... enne niet teveel eigen cd'tjes inkopen...

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Robert,

    punt 1:

    Mike is niet de gene die hier het verkeerde gedrag vertoond maar dat zijn de mensen die mike onderuit proberen te halen op deze Site.
    En Als mensen het daar niet mee eens zijn mogen ze toch hun eigen mening uiten.
    Aan de anderen kant zijn

    dus met anderen woorden moeten ze hun mond houden en maar alles tollereren.


    Nou inderdaad cd's moeten we wel blijven kopen want de bestellingen blijven binnen komen heb jij er trouwens al 1 besteld of wil je er gelijk vijftig of honderd zeg het maar hoor alles is te regelen.

    BeantwoordenVerwijderen