woensdag 23 januari 2008

Midweek: Amy Winehouse houdt stand op alle fronten; top 10-album voor the Nits

Ook al is er alleen maar een download van beschikbaar, ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse blijft aan kop van de Single Top 100. Met op ruime afstand ‘The launch relaunched’ van Dj Jean, die wederom een #1-hit aan zijn neus voorbij ziet gaan. Verder is er goed nieuws voor Alain Clark en zijn vader, want ‘Father and friend’ staat nu al op #3.

De feestmuziek rukt deze week verder op met de binnenkomst van Het feestteam (‘De olifant’), Dj Daroon ft. Goldfinger (‘The skisong’), Team x (‘Popcorn’) en Rogier & Co (‘Oh Nederland’ ). Daar tussendoor lukt het de Belgen van Milk inc nog net een Top 50-positie te scoren met ‘Tonight’. Het ziet er naar uit dat Leona Lewis nu ook doorbreekt in ons land, want haar nummer ‘Bleeding love’ is op weg naar een top 10-positie.


In de Mega Album Top 100 zit de top 3 muurvast: Amy Winehouse met ‘Back to black’ op #1, ‘Who’s your momma’ van Anouk op #2 en ‘Symphonica in rosso’ van Paul de Leeuw op #3. Hoogste eersteweeks (top 10) wordt ‘Doing the dishes’ van the Nits, die sinds drie jaar weer met een nieuw album komen. Het tweede album van Voicst, ‘A tale of two devils’, schiet richting top 10, terwijl hun eerste album ’11-11’ op de nominatie staat om alsnog een notering te krijgen. Andere binnenkomers zijn ‘JW Roy’ van JW Roy (afgelopen maandag nog op het radiofeestje van Frits Spits), ‘Coming up for air’ van Kayak, Jukebox van Catpower en ‘Useless trinkets b-sides’ van Eels.

Hoe de lijsten er werkelijk gaan uitzien, lees je vrijdag in de Hitflits!

1 opmerking:

  1. De "nep nummer een" een wereld zakt van 21 naar 48, nog verder dan voorganger jij bent zo; al is de leugen nog zo snel de.....

    BeantwoordenVerwijderen