zondag 10 februari 2008

Anouk heeft het te druk voor een clip

Anouk: I don’t wanna hurt (10)

Vorige week ging ‘I don’t wanna hurt’ van Anouk op #21 op herhaling na een weekje afwezigheid. En deze week zien we dat de fans haar geenszins hebben laten vallen, want het nummer stijgt naar de tiende plaats. Daarmee behaalt Anouk haar negende top 10-notering binnen. Drie daarvan haalden de tweede plaats. Ook ‘I don’t wanna hurt’ zal daar geen verandering in aanbrengen. En daar draagt Anouk zelf aan bij, want bij het nummer is geen videoclip gemaakt. Dus dat betekent in ieder geval geen media aandacht op de clipstations.

Anouk heeft het veel te druk met de concerten in het Gelredome in Arnhem over twee maanden. Ze oefent daarvoor in kleine zalen met een nieuwe band. Zo stond ze al in de Oosterpoort in Groningen, de Melkweg in Amsterdam en het Paard in den Haag. Nadat ze in september haar oude band aan de kant had gezet heeft ze audities gehouden voor de nieuwe band. Met deze band, bestaande uit de gitaristen Angelo de Rijke en Memru Renjaan, toetsenist Thijs Boontjes, bassist Boaz Kroon en drummer Oscar Kraal, moet ze nog ingespeeld raken. Volgens Anouk zijn ze in de eerste plaats op ‘uiterlijk’ geselecteerd. “Dat spelen komt wel goed: gewoon even drillen.”

In november bereikte haar vorige single ‘Good God’ bij ons de derde plek. Zo’n vaart loopt het nog niet in Vlaanderen. Daar is ‘Good God’ haar tiende hitsingle, en bereikt na twaalf weken de dertiende plaats bereikt. In diezelfde lijst komt Jeroen van der Boom op #20 binnen met ‘Éen wereld’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten