zondag 10 februari 2008

Moke heeft profijt bij tbs

Moke: Heart without a home (titelsong van de film ‘Tbs’)(44)

Het gaat de Amsterdamse band Moke voor de wind. In 2007 stonden ze met drie singles genoteerd in de Single Top 100: ‘Last chance’ (#55), ‘Here comes the summer’ (#94) en ‘This plan’ (#75), dat gebruikt werd in een reclamefilmpje van Toyota. Tevens verscheen het debuutalbum ‘Shorland’ (#26 in april). Sinds het najaar zijn ze de huisband van ‘De wereld draait door’. Iedere laatste vrijdag vormen ze het muzikale intermezzo.

Eind vorig jaar werd de band benaderd om de titelsong voor de film ‘Tbs’ te schrijven. Daarop gingen zanger Felix Maginn, drummer Rob Klerkx (beide ex-Supersub), gitarist Phil Tilli (ex-Tröckener kecks) en toetsenist Eddy Steeneken (ex-Flemming) aan de gang. De tekst van ‘Heart without a home’ schreef zanger Felix in zijn eentje. Zijn geliefde oom had een bijnaam, Moke, en daar is de band dan ook naar vernoemd. In het weekend van 30 mei staat Moke op Pinkpop, evenals een andere Nederlandse band Racoon.

De film ‘Tbs’ gaat over een ontsnapte tbs-er (Theo Maassen), die ontsnapt en een meisje gijzelt (Lisa Smit). De film is op 31 januari in première gegaan en na één week staat het op de vierde plaats van best bezochte films, achter drie buitenlandse films.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten