zondag 10 februari 2008

Moby danst er weer op los

Moby: Disco lies (70)

In januari 1992 hoorden we voor het eerst van Moby met wat tot op vandaag nog steeds zijn grootste hit is: ‘Go’, goed voor een negende plaats. Daarna kwamen de hits met pieken en dalen, maar een top 10-notering zat er niet meer in. Wij verwachten ook niet dat ‘Disco lies’, zijn zestiende notering, daar verandering aan zal brengen. Daar is zijn huidige muziek niet voldoende toegankelijk meer voor. Het zal hem echter weinig deren. Van zijn album ‘Pray’ uit 1999 zijn wereldwijd negen miljoen stuks verkocht.

Moby is geboren als Richard Melville Hall in Harlem, New York City, op 11 september 1965. Van zijn ouders krijgt hij de bijnaam ‘Moby’ mee, vernoemd het boek Moby Dick van zijn oud-oud-oud-oud-oom Herman Melville, over een bijna niet te vangen walvis. De muziek van Moby is niet alleen om op te dansen. In zijn nummers wil hij je ook nog wat vertellen over politiek, religie en vegetarisme

Op 4 oktober 2007 kondigde Moby een nieuw album aan. ‘Last nigt’, zijn zevende album, zal eind maart verschijnen. De eerste single was ‘Alice’ dat hier niets heeft gedaan. Op de tweede ‘Disco lies’ zijn de vocalen van de Amerikaanse Sylvia Gordon, van de groep Kudu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten