zondag 10 februari 2008

Vijftigste hit voor René Froger die snor laat staan

René Froger: Jij moet verder (77)

In 1985 verscheen het eerste singletje van René Froger: ‘Ik zie het wel zitten’ met op de b-kant (ja dat kon bij vinyl) ‘Let’t think about living’. In 1989, na vijf Engelstalige hitsingles, maakte hij een uitstapje met het Goede doel naar het Nederlands met ‘Alles kan een mens gelukkig maken’, dat zijn grootste hit werd: #1. Vervolgens ging René verder in het Engels, tot eind 2006, toen hij een #2-notering scoorde met ‘Kon het elke dag maar kerstmis zijn’, samen met Kus, Chris & Viviënne. Vorig jaar schakelde René definitief over op het Nederlands met ‘Doe maar gewoon’ (#2 in oktober) en het gelijknamige album (#8 in november). Met ‘Jij moet verder’, zijn vijftigste hit, volgt nu de ultieme test voor René Froger. Zal hij er in slagen om hiermee succesvol te blijven in het Nederlands en zijn vijftiende top 10-hit te scoren? De tekst van het nummer schreef René zelf, de muziek is van Ray Sullivan die als Gilbert O’ Sullivan met ‘Nothing rhymed’ in 1971 zijn eerste hit scoorde (#1).


René laat snor staan

Samen met tal van andere bekende Nederlanders als Dennis van der Geest, Eddie Zoeÿ, Mike Starink, voert René Froger actie tegen kanker, door in de maand februari zijn snor te laten staan. Met de actie ‘Fight the good fight. Fight cancer’ willen deze personen fondsen werven voor kankeronderzoek. Het idee hierachter is dat als je je een maand niet scheert, geld uitspaart. En dat geld kan dan voor ‘Fight the good fight. Fight cancer’ worden gebruikt. Tevens heeft deze actie tot doel meer bewustzijn te creeëren over kanker. Door nu deze bnn-ers te sponsoren kun je hier een steentje aan bijdragen. Er zijn ook bnn-ers die niet meedoen aan deze snorren-actie, waaronder Paul de Leeuw en Albert Verlinde. Zij hebben toegezegd om in plaats daarvan geld te doneren. Overigens zijn er ook vrouwen onder de bnn-ers die hun ‘snor’ willen laten staan. Nu al hebben Katja Schuurman, Kristel Zweers en Fatima Moreira de Melo zich daarvoor aangemeld.

Tour afgeblazen

De geplande theatertournee die deze maand van start zou gaan, is uitgesteld tot het najaar. René hierover op zijn website: “Eén van de hoofdredenen is dat het verwachtingspatroon bij de mensen zo hoog ligt dat ik er alles aan doe om ook daadwerkelijk aan dit patroon te kunnen voldoen. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd en ik heb de laatste maanden veel tijd gestoken in de Ahoy’ concerten. Daarbij moest ik ook nog veel tijd besteden aan de promotie van mijn nieuwe cd waardoor ik uiteindelijk een beetje klem kwam te zitten met de voorbereiding en organisatie van de geplande tour. Om de gewenste kwaliteit en het niveau te kunnen bereiken hebben we gewoon meer tijd nodig. Ook heb ik geleerd om op tijd even op adem te komen voor een volgende aanloop naar een nieuw hoogtepunt. Ervaring heeft mij dit geleerd! Dit zijn de enige echte redenen waarom de tour is verplaatst, dus moet ik alle andere door derden verzonnen verhaaltjes naar het rijk der fabelen verwijzen. Nogmaals excuses voor dit ongemak.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten