zondag 24 februari 2008

MC Apster roept, rapt en rijmt veel

Joeysuki feat. Apster: Chekk (86)

Achter Joeysuki gaat de Tilburgse Joey Lelieveld, geboren op 13 september 1988, schuil. Op zijn vijftiende raakte hij onder de indruk van diverse dj’s. En dus begon hij ook zelf met het draaien van plaatjes. Eerst in kleine clubs en later ook op aanvraag in de grotere clubs. Tegenwoordig is hij de resident-dj in ‘Club Rembrandt’ in Eindhoven. Eind 2006 kocht Joey zijn eigen studio en begon met het maken van eigen liedjes. In september 2007 nam hij de track ‘ Chekk’ op samen met MC Apster, dat nu hun eerste hit is geworden.

MC Apster = Appie Chakur, ook uit Tilburg, geboren op 3 september 1980. Zijn vader komt uit Marokko, zijn moeder uit Spanje, waardoor hij met veel verschillende muzieksoorten in aanraking kwam. Jaren werkte hij in de clubs … als barkeeper. Tijdens een vakantie in 2004 in Mallorca greep hij tijdens een set van Marco V de microfoon en rapte er op los. Terug in Nederland heeft hij hard gewerkt om het vak van MC verder onder de knie te krijgen. Op 9 april 2005 beleefde hij zijn eerste officiële optreden als MC Apster. In 2006 werd hij eerste van Q-factor, een talentenjacht voor rappers. Het is moeilijk uit te leggen wat een MC doet. Appie “Wat ik doe, is moeilijk uit te leggen. Ik roep, rap en rijm veel. Een MC is het verlengstuk van de DJ. Ik voeg iets toe en help hem uit de brand als er iets fout gaat.” Naast zijn eigen optredens, werkt hij samen aan diverse projecten met dj’s en producers.

2 opmerkingen:

 1. Ik weet niet waarom hier joeysuki en MC apster bij elkaar zijn gezet maar de tracks van joeysuki en apster is met een andere apster, namelijk DJ apster. zwaar wack artikel dit, doe eerst goed research voordat je iets post.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Biografie MC Apster

  Mc Apster is op dit moment een van de snelst groeiende en meest belovende mc's binnen de dance-scene.
  Ap Chakur die geboren is in Tilburg had altijd een passie voor muziek. Vrij vroeg werd hij geïnspireerd door vrienden die dj of rapper waren. Dit was aanleiding om zelf te rappen en teksten te schrijven voor hip-hop formaties.

  In zijn studietijd werkte hij lange tijd als barman in verschillende horecagelegenheden in binnen en buitenland. Hier kwam hij in aanraking met verschillende muziekstromingen en verschillende manieren van entertainment.
  Na een zomer in Mallorca greep hij de microfoon tijdens de dj set van Marco V. Dit pakte voor hem erg goed uit door de positieve reacties die hij ontving.

  Terug in Nederland werd hij in februari 2005 benaderd door Rick Pumpeler beter bekend als Mc Q. Mc Apster werd gevraagd te mc´en op een dance-event in Kasteel Oost te Valkenburg .Hier bleef hij niet onopgemerkt. Mc's als Syco en Renegade, reeds gevestigde namen in de ‘dance scene', namen Mc Apster op sleeptouw en leerden hem zijn kwaliteiten beter te gebruiken. Dit pakte als snel uit in 50 boekingen binnen een half jaar verspreid over Nederland, Duitsland en België.

  In de zomer van 2006 organiseerde dance-organisator Q-Dance het langdurende en succesvolle talenten contest genaam ´Q-Factor´
  Q-Dance is marktleider in Nederland binnen de hardere muziekstijlen en bekend van evenementen zoals Qlimax en Defqon1.
  De deelnemende mc´s werden beoordeeld op de muziekstijlen ´techno´,harddance´,hardstyle´en ´hardcore´.
  In november 2006 wist Mc Apster de finale te bereiken die werd gehouden in Studio 80 te Amsterdam. Hier werden de 2 finalisten 2 dagen lang beoordeeld op hun kwaliteiten voor een publiek en jury.

  Mc Apster wist uiteindelijk de contest te winnen.
  Externe link: http://www.hartkoor.nl/apster1/int1.pdf

  Hierna ging het erg hard!!

  Naast het mc´en brengt Mc Apster veel tijd door in de studio waar hij zijn vocalen verleend aan danceplaten voor verschillende binnen en buitenlandse producers. Ook spreekt hij radiospotjes in voor verschillende evenementen.

  Mc Apster is een allround mc en richt zich op evenementen van club/electro tot en met de hardere stijlen. Zo heeft hij reeds gestaan voor Dj´s als Ferry Corsten, Marco V, Roog, Erick E, Marcel Woods, Chuckie, Don Diablo, Gregor Salto, Randy Katana, Zany, Darkraver, Showtek, Technoboy, Ruthless, Christian Varela en vele andere......

  Slecht dat deze mensen geen onderzoek hierna doen!!

  1 van de betere mc's van nederland!

  BeantwoordenVerwijderen