zondag 24 februari 2008

Opposites rappen voor straf

the Opposites ft. Sef: Vandaag/Me nikes (76)

Willem (Willy) de Bruin uit Noordeinde en Twan (Big 2) van Steenhoven uit Heiloo zijn the Opposites. Het rappen is bij toeval ontstaan, toen ze op de middelbare school voor straf een voordracht moesten houden. Willy deed de voordracht, waarbij hij begeleid werd door Twan. Daarbij ontdekte Willy dat hij talent had voor rappen en ging daar mee verder. Het leidde voor beiden tot een verslaving aan hip-hop. Ze noemen zich Opposites, omdat Willy klein en donker is, terwijl Twan heel lang en blank is.

In 2005 brachten de twee het Engelstalige album ‘Youngsters’ uit, waarna ze snel overgingen op het Nederlands. In datzelfde jaar scoorden ze hun eerste hit met ‘Fok jou!’ (#80), gevolgd door ‘Wat wil je doen’, het thema van de speelfilm ‘Het schnitzelparadijs’, samen met the Partysquad feat. Willie Wartaal, Spacekees, Darryl, Heist-Rockah & Art Officials (#12). 2006 leverde de dubbelhit ‘Oew oew/Slaap’ op (#7). Vorig jaar was het twee keer raak: ‘Je weet zelluf’ (#59), met Ali B en ‘Dom lomp en famous’ (#23), ft. Dio en Willy Wartaal.

Vandaag/Me nikes’ is afkomstig van het album ‘Begin twintig’, volgens de twee een dagboek van een verslag van twee stadspubers die volwassen worden. De track maakten ze samen met Sef, volledig Yousef Gnaoui. Sef maakt deel uit van de groep Flinke namen. Yousef is behalve rapper ook host op feesten als ‘Girls love dj’s’ en ‘The dirty, dirty, dirty’. In het gewone leven is hij art director/ grafisch vormgever bij reclamebureau Habbekrats.

Biertje?!

Vorig jaar was er een incident waarbij Lange Frans tijdens een optreden bekogeld werd met ijsblokjes. Dit keer zijn het the Opposites die bekogeld werden. Tijdens een optreden op 9 februari in ‘Leeuwarden’ kreeg Twan een glas bier over het hoofd. Daarop stopten ze direct met hun optreden en even later werd zelfs het hele optreden afgeblazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten