zondag 2 maart 2008

Charlène mist grootste hit

Charlène: Twiedeliedie (35)

‘Twiedeliedie’ had de grootste hit van Charlène kunnen worden. Het nummer stond in de midweek, de voorlopig Single Top 100, op de tiende plaats. Toen echter vanaf woensdag de downloads werden meegenomen, zakte het nummer, om uiteindelijk binnen te komen op #35. Daarmee is het wel de op één na grootste hit voor Charlène de Lange, geboren op 15 augustus 1986 in Tilburg. Haar grootste hit is tot nu toe ‘Boem, boem, boem’, dat in 2006 tot #17 kwam.

In 2000 deed Charlène mee aan het RTL4-talentenjachtprogramma ‘Your big break’. Ze bereikte de finale, maar moest het afleggen tegen winnares Judith en Jody Bernal, die tweede werd. In maart 2001 verscheen ‘De laatste reis’, de eerste single van Charlène. Het nummer debuteerde op #86 … en daar bleef het ook bij. Beter ging het al met ‘Mijn fotoboek’ dat een jaar later tot #58 kwam. ‘Je t’aime’ deed het in 2003 weer minder: #70. Maar met ‘’n Bosje rozen voor je moeder’ in 2005, was ze weer op de goede weg: #51. En toen kwam in 2006 de klapper ‘Boem, boem, boem’ dat tot #17 kwam. ‘Twiedeliedie’, haar elfde single, is de voorloper van haar vierde album ‘Hé, hallo!’ dat eind maart wordt uitgebracht.

1 opmerking:

  1. Mmmm zit hier weer een slimme aankoopactie achter of....we zullen het zien of deze single stand weet te houden. Maar eerlijk gezegd kan ik me bij het afluisteren van deze single helemaal NIETS bij een top 10 notering qua fysieke verkopen voorstellen, tenzij....

    BeantwoordenVerwijderen