zondag 2 maart 2008

Leona Lewis nog net op tijd

Leona Lewis: Bleeding love (1)

Drie weken lang moest Leona Lewis genoegen nemen met een tweede plaats. Maar deze week lukt het haar dan eindelijk om ook in ons land met ‘Bleeding love’ een #1-hit te scoren. Met een verschil van minder dan 1% neemt ze de #1-positie over van ‘Valerie’ van Mark Ronson feat. Amy Winehouse, die deze zes weken bezet hielden. ‘Bleeding love’ werd geschreven door Jesse McCartney en Ryan Tedder. Jesse is acteur en zanger en had in 2005 zelf een hit met ‘Beautiful soul’ (#17). Ook Ryan Tedder is geen onbekende in Megaland. Sterker nog, hij is zanger van OneRepublic dat met ‘Apologize’ in januari een #2-hit scoorde. Hij schreef dat nummer samen met Tim Mosley/Timbaland.

Leona Lewis was eind 2006 de eerste winnares van de Britse versie van X-factor. Het was echter niet haar eigen idee om daar aan mee te doen. Vriend Lou Al-Chamaa kwam met het idee om Leona op te geven. Zoals we weten geen slecht idee. Ze zong ‘A moment like this’ van Kelly Clarkson en dat werd haar eerste singlehit. Meestal komt er dan snel een album achteraan, maar dit keer niet. Pas in november verscheen het album ‘Spirit’, met daarop ‘Bleeding love’ en de opvolger ‘Better in time’.

Toch tweede X-factor

Vorig jaar werd Sharon Kips winnares van de Nederlandse versie van X-factor. ‘Heartbreak away’ was haar #1-hit, en na ‘Heaven knows’ (#67 in mei), hebben we op hitgebied niets meer van haar vernomen. Ondanks wat tegenvallende kijkcijfers voor het programma, 1,8 miljoen naar de finale, komt er dit jaar toch een tweede versie van. Tegen die tijd zullen beide Idols-finalisten wel hun eerste (#1) hit achter de rug hebben. Afgelopen zaterdag, 1 maart, werd zoals verwacht Nikki winnares van Idols-2008. 2.595.000 zagen haar de finale winnen van Nathalie met 68 tegen 32%. Volgende week ongetwijfeld meer over Nikki en haar single ‘Hello world’.

Leona uit de kleren

Leona Lewis, die vegetarisch is, is gevraagd door ‘Peta’, de dierenrechtenorganisatie, die met campagnes het dragen van bont aan de kaak stelt. Na onder andere Naomi Campbell en Alicia Silverstone, gaat Leone nu ook uit de kleren.

1 opmerking:

  1. De downloads van RTL- shop tellen toch niet mee voor Gfk ?!

    BeantwoordenVerwijderen