zondag 2 maart 2008

Rihanna verliefd, Ne-Yo gearresteerd

Rihanna feat. Ne-Yo: Hate that I love you (70)

‘Hate that I love you’ is inmiddels de vierde hitsingle van het album ‘Good girl gone bad’ van Rihanna. De vorige drie wisten moeiteloos de top 10 te halen, waaronder een #1 voor ‘Don’t stop the music’. Rihanna komt van het eiland Barbados. De bevolking daar is beretrots op haar en dus werd 21 februari uitgeroepen tot ‘nationale Rihanna dag’. Daarmee voelt ze zich zeer vereerd en als dank daarvoor zal ze binnenkort een gratis concert op haar geboortegrond geven. Wellicht dat zanger Chris Brown daar ook bij aanwezig zal zijn, want de twee schijnen het nogal goed met elkaar te kunnen vinden. Overigens ontkennen de twee eerder al dat ze een relatie hebben, maar gelukkig hebben wij de foto’s nog!

Op ‘Hate that I love you’, haar negende notering, zingt ze samen met Ne-Yo. Hij is nog maar toe aan zijn vierde notering; een #1-hit zat er tot nu toe niet in. Zijn grootste hit ‘So sick’ uit 2006, viel net buiten de top 10. Ne-Yo werd geboren als Shaffer Chimere Smith in Camden, Arkansas, op 18 oktober 1982. Al op jonge leeftijd was hij bezig met muziek en speelde mee in musicals. Na zijn schooltijd zong hij enige tijd in een R&B groep. Meer en meer ontwikkelde hij zijn muziekkwaliteiten door het schrijven van eigen nummers. Daardoor kwam hij in contact met producers die interesse in hem toonden. Hij schreef mee aan nummers van onder anderen Mary J. Blige, Christina Milian en Rihanna. Sinds een aantal jaren noemt hij zich Ne-Yo. De naam komt van het personage Neo uit de ‘Matrix’ films. Het idee kwam van vriend en producer Big D. Evans: “Jij ziet muziek zoals Neo ‘The matrix’ ziet”. De naam Neo bleef hangen, maar mocht niet gebruikt worden, en dus werd het Ne-Yo. Zijn grootste wapenfeit is nog altijd ‘Let me love you’ van Mario waar Ne-Yo aan meeschreef, bij ons #2 in 2005, maar #1 een jaar eerder in Amerika.

Nog geen maand geleden, op 19 februari, werd Ne-Yo gearresteerd in Cobb county in de Amerikaanse staat Georgia. Met zijn Range rover 2006 reed hij te hard en beschikte niet over de juiste papieren. Gelukkig maar, want de meeste rappers worden aangehouden voor drugs of wapenbezit of sex met minderjarige meisjes. Áls ze al levend worden aangehouden, want veel rappers worden door andere (rappers) doodgeschoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten