vrijdag 2 mei 2008

Hitflits: Winst en verlies voor Madonna

De midweek van dinsdag gaf het al aan: een nieuwe #1 voor Marco Borsato. De vraag was alleen nog met welk overwicht. Uiteindelijk heeft ‘Wit licht’ met 76% gewonnen van ‘4 minutes (to save the world)’ van Madonna feat. Justin Timberlake & Timbaland. Marco haalt hiermee zijn twaalfde #1-hit binnen, waarvan de laatste vier allen op #1 binnenkwamen. Gerard Joling stijgt met ’24 uur verliefd’ van 34 naar #6. Klinkt leuk, maar iedere aanval op de eerste plaats is de komende weken gedoemd te mislukken. Of je moet Jan Smit of Frans Bauer heten. Andere grote stijgers zijn er van Tiësto (‘Elements of life’ gaat van 50 naar #19) en Dash Berlin lijkt nu eindelijk door te stoten (‘Till the sky falls down’ gaat in de zevende week van 81 naar #36). Daarnaast boeken Alain Clarke met ‘Father and friend’ (van 25 naar #16) en Anouk met ‘I don’t wanna hurt’ (van 53 naar #33) flinke winst, als gevolg van de 3FM Awards.

Zowel de Jeugd van tegenwoordig als Jamie Lidell boeken een dubbelhit. De single ‘Hollereer’ en het album ‘De machine’ van de Jeugd komen tegelijk binnen op de elfde plek. Jamie Lidell doet het iets rustiger aan: single ‘Another day’ komt binnen op #67, zijn album ‘Jim’ doet het op #21 beter.

Uit eigen land komen DJ Maurice met ‘Carnaval de Paris’ (op #47), DJ José met ‘Forever (gone forever)’ (op #54), Hardwell pres. Rehab met ‘Mrkrstft’ (op #64), Ferry de Lits met ‘Joana’ (op #68) en Floortje met ‘Blind spot’ (op #88).


In de Single Top 100 heeft Madonna haar #1 moeten afstaan aan Marco Borsato. Maar in de Album Top 100 heeft ze van Marco geen gevaar te duchten. Pas in september komt hij met een nieuw album. En dus knalt ‘Hard candy’ binnen op de eerste plaats, waarmee ze haar achtste #1-album scoort. Op #8 komt ‘Third’ van Portishead binnen, hun vierde album. Net geen top 10, op #11, is er voor ‘De machine’ van de Jeugd van tegenwoordig .En net daaronder, op #12, ‘Carola Smit’, het eerste album van Carola Smit. ‘Jim’ van Jamie Lidell komt binnen op #21.

De single ‘Vogelvrij/L’oiseau’ van Alderliefste & Jack Poels wil niet echt scoren, het album ‘De Franse slag’ wel en komt binnen op #29. Verder zien we nieuwe albums van Tinder sticks (‘Hungry saw’ op #44), Steve Winwood (‘Nine lives’ op #51), Lange Frans & Baas B (‘Verder’ op #56) en Zuco 103 (‘After the carnaval’ op #57). De Vlaamse zangeres Eva de Roovere blijkt geen eendagsvlieg: haar tweede album ‘Over & weer’ komt binnen op #76.

Maandag is het 5 mei, bevrijdingsdag, de dag van de vrijheid. Vier je vrijheid en als je uitgefeest bent, staat er een nieuwe Megaman voor je klaar met alle feiten achter de hits in de de Single Top 100 en Album Top 100.

2 opmerkingen:

  1. Marco loopt niet meer uit zoals voorspeld, maar verliest 12%. In de iTunes-lijst zakt hij naar 1 week al de Top 10 uit ;-) Tuurlijk blijft hij nog een poos op # 1, maar het wordt zeker geen tweede Rood.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klopt, want de grootste downloader is uitgedonwload en die was verantwoordelijk voor die idioot grote hits. Ongelooflijk, maar wel waar gebeurd....

    BeantwoordenVerwijderen