zaterdag 17 mei 2008

Hitflits: Madonna alwéér naar #1; Kane leidt in albumlijst

Nee, 'Wit licht' zal zeker niet de geschiedenis ingaan als dé Marco Borsato-klassieker. Al na twee weken moet de single het veld ruimen. En het is opnieuw '4 minutes' van Madonna dat de eerste plaats overneemt in de Single Top 100. '4 minutes' klimt nu al voor de derde keer naar #1; een feit dat hiervoor alleen nog maar gepresteerd is door 'Geef mij je angst' van Guus Meeuwis en 'Blijf bij mij' van Hazes en Joling (die klom zelfs vier keer naar #1).

Een stukje verderop in de top 10 komen we weer wat nieuwe aanvoer uit Volendam tegen. De 3js zijn de hoogste nieuwen op #8 met 'Wiegelied'. Andere hoge binnenkomers in de lijst zijn Alain Clark op #14 ('Blow me away'), Coldplay op #18 ('Violet hill') en Yves Larock op #25 ('By your side').

Een onverwacht sterke stijging zien we voor de Deense groep Alphabeat. In de derde week stijgen ze met 'Fascination' ineens door van 55 naar #9. Daartegenover staat een vrije val voor een van de hoogste nieuwen van vorige week. Het Apple-reclamelied 'New soul' van Yael Naim, vorige week nog binnen op #12, keldert een week later ineens naar #99...

In de Album Top 100 was het al snel in de week duidelijk hoe de vlag erbij hangt: Kane knalt op #1 binnen met 'Everything you want'. Het album verkoopt bijna net zoveel als de rest van de top 5 samen. Geen dubbelslag dus voor Madonna; terwijl ze bij de singles naar #1 stijgt, daalt ze juist bij de albums. Misschien kan ze volgende week een nieuwe poging wagen, als de Kane-hype weggeëbt is.

Verderop in de top 10 zien we ook een hoge binnenkomst voor good old Neil Diamond. Met 'Home before dark' is hij binnen op #7. Een stukje verderop is Wolter Kroes binnen op #15 met 'Niet normaal meer'. Sara Bareilles debuteert in de Album Top 100 op #31 met 'Little voice' en op #36 is Milow binnen met 'Coming of age'. Het doet de Megaman goed dat ook een van zijn favoriete zangeressen weer eens een albumhit heeft. '40 original hits' van Dusty Springfield vinden we verzameld op #60.

Lees het nieuws over alle binnenkomers en grote hits in de Single & Album Top 100 komende maandag bij je Megaman!

8 opmerkingen:

  1. Dus > 500 st. maken niets uit volgens jou ;-)

    Je weet zelf hoe klein de markt is.
    Zonder die extra downloads had ze het niet gered - that's for sure !
    Geen logisch gevolg...
    Ze kwam wel dichterbij - helemaal mee eens - maar niet genoeg om de #1 weer over te nemen.

    Je bent echt in slaap gesukkeld en kunt de cijfertjes niet meer lezen/analyseren - cq je bent je inzicht verloren.

    Deze week bewust niets gedaan - en we zullen zien wie er volgende week de #1 positie weer overneemt.

    En wat giro... betreft - nogmaals ik geef meer aan goede doelen dan jij weet. Dit hadden de woorden van een gezamelijke kennis kunnen zijn !

    Een objectieve lijst schijnt je niet meer te interesseren helaas.
    Je hebt de stijd blijkbaar opgegeven.

    Gelukkig weet ik zelf beter, heb de bewijzen en het allerbelangrijkste; mijn plezier en doel berijkt.

    Bij Joling en Hazes maakte je er nog groot nieuws van. Want dat was nog niet eerder voorgekomen. Madonna nu voor de derde keer terug lijkt wel heel toevallig op wat ik vorig jaar deed ;-)

    MSN Music heeft weer de cijfertjes voor mij uitgedraaid net als vorig jaar en die teld GFK gewoon lekker mee. Want MSN Music heeft geen ip - check. Maar tuurlijk zouden ze weer alles stellig ontkennen. Wat moeten ze anders. Hun ongelijk toegeven. Wie durft en doet dat ...

    Slaap lekker verder ;-)

    Thom V

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou Thom,

    Kom maar op je harde bewijzen. Stuur ze maar naar ons mailadres. Dan zullen we GfK Dutch Charts hiermee om de oren slaan. Maar dan willen we wel ALLE gegevens hebben. En slapen doen we inderdaad ... 's nachts!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Megaman, wat ben jij flauw. Uiterlijk sinds vorig jaar is duidelijk, toen deze persoon in de openbaarheid kwam met zijn downloadacties, dat lijsten gemanipuleerd kunnen worden. Wat ook daadwerkelijk plaatsvindt. Bovendien bleek de megacharts met twee maten te meten. Deze persoon is niet de enige, die op deze wijze te werk gaat! Dus doe je nu zo naïef of wil je niet toegeven dat het systeem zo lek is als een mandje. Temeer, daar diverse providers zelf al met wisselende IP - adressen werken, soms zelfs meerdere keren per dag. Zodat (ongemerkt) één persoon, MET IP-check, één nummer flink kan downloaden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Madonna's ex-nr. 1 terug op 1.
    De laatste tijd gebeurt dit wel vaker , maar vroeger was dit een unieke gebeurtenis.
    Graag een overzichtje vanaf Okt. '65.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. FF tussen twee haakjes, Tiësto.. van 19 naar niets is daar al iets over gezegd?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wie zegt dat wij klakkeloos de lijsten van GfK Dutch Charts volgen? Regelmatig hebben we contact met de hitmeesters in Amstelveen, met kritische vragen om verduidelijking van bepaalde noteringen. De uitkomsten daarvan geven wij op de blog door.

    We kunnen wel van alles roepen, maar dat heeft niet zoveel zin. Liever baseren we ons daarbij op de feiten. Een notering op zich is niet voldoende. We willen ons kommentaar of wantrouwen onderbouwen met feitenmateriaal. Thom weet dat ook wel. Toen wij vorig jaar dit item als eerste wereldkundig maakten, hebben we ons eerst goed laten informeren. Dus Thom en alle anderen, kom maar op met de gegevens, zodat we gericht zaken kunnen behandelen. Alvast bedankt voor de medewerking

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Megaman, de GFK megacharts heeft er alle belang bij, alles onder het tapijt te schuiven en jij bent slechts hun uithangbord. MIJN gegevens krijg je niet, maar ik weet dat Th.V. en anderen gelijk hebben. Noem het maar "praktijkervaring".

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Megaman, de GFK megacharts heeft er alle belang bij, alles onder het tapijt te schuiven en jij bent slechts hun uithangbord. MIJN gegevens krijg je niet, maar ik weet dat Th.V. en anderen gelijk hebben. Noem het maar "praktijkervaring".

    BeantwoordenVerwijderen