maandag 12 mei 2008

Megaman bij week 19 – 10 mei 2008

Welkom bij de nieuwe Megaman, waarin Marco Borsato the Beatles op de hielen zit, een Franse zangeres in het Israëlische leger zingt, Hind klaar is voor Belgrado en Stevie Ann het publiek van Bløf opwarmt. Dit en nog veel meer over de hits in de Single Top 100.

12 opmerkingen:

  1. Hallo megaman, Gerard Joling staat weliswaar op 4, maar ik zie deze single NU helemaal niet meer in de i-tunes lijsten voorkomen. Zelfs niet in de top 100 van de categorie pop (subonderdeel van). Dit telt voor de komende week pas mee, maar is er iets raars met deze single aan de hand of klapt hij volgende week in één keer fors naar beneden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je al iets meer over Tiësto??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. T.a.v. Gerard Joling:
    iTunes is niet de enige downloadlijst die meetelt voor de Single Top 100. Deze Megaman is gebaseerd op de downloadverkopen t/m 26/4 en fysieke verkopen t/m 8/5. Voor de komende week pakt Joling een 12de plek in de downloadlijst (t/m 3/5) en een derde plek fysiek (t/m 15/5); per saldo een vierde of vijfde plek. Morgen meer in de Hitflits.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De verkopen van vandaag tellen nog mee voor morgen. Plus nog 1/3 downloads (verzameld vorige week) Dus theoretisch is het mogelijk dat Madonna op basis van downloads Marco morgen nog inhaald. En ik weet waarom ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat >500 st. niet uitmaken ;-)
    Gfk laat zich nog altijd makkelijk bedotten - je moet maar weten hoe !

    En dat bij mijn allergrootste idool ooit !

    Dit jaar weer op tour - dat is mijn beloning ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Herman is er deze week niet en kan er niet over berichten helaas en jij bent allang in slaap gedoezeld ;-)

    De eerste week: it was I
    De tweede week #1 was de fysieke single.
    De derde (misschien): me again !

    Have fun - like I did ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo te zien weet jij de download lijst reeds - dus jij zou een goede voorspelling moeten kunnen maken. Jammer dat we dat samen niet meer delen zoals vanouds.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En voor 't geval je me weer niet geloofd - volgende week zal ze flink duikelen kwa downloads.

    gr. thom v

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Yes I did it Again !
    De champagne fles gaat open ;-P

    Gfk is een jaar later nog steeds makkelijk te bedotten ;-)

    Dat draak/schreew nummer na 2w al van #1 af !

    Gr. Thom V

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo megaman, dank je wel voor je reactie naar aanleiding van het nummer van G.J. Maar ik blijf het vreemd vinden, dat zo'n nummer zo heen en weer geslingerd wordt. Uiteraard tellen andere platforms ook mee, maar zoals al eerder bij andere singles geschrapt is, omdat deze niet "breed" genoeg verkocht/ gedownload zouden worden en navraag bij de Gfk geleerd heeft, dat I-tunes een zwaargewicht is in de downloadlijst, reden genoeg voor verwondering (wat mij betreft). Er wordt nog steeds met twee maten gemeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Madonna dankzij downloadstunt terug op #1. Vandaag kreeg zij er nog (als enig nummer zohoog %) 19% downloads bij. En die komen van MSN Music - worden altijd de laatste dag meegeteld. Msn Music heeft nog geen ip- check. Zelfs een leek zou de onnatuurlijke spurt van Madonna deze week (8e week uit als download)opvallen !
    Volgende week kelderderen de downloads van maddy ;-)
    Jammer dat de megaman in slaap is gesukkeld en alles klakkeloos anno 2008 van Gfk aanneemt. Zonder kritische noot zoals afgelopen jaar toen hij ook nog idialen had en een zo betrouwbaar mogelijke lijst nastreefde.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Beste Thom,

    De #1 van Madonna is een logisch gevolg. Fysiek staat Marco 2x zo sterk. Zijn download doet het echter slecht (nu al #11), want de fans hebben liever de fysieke single met het opendisc gedeelte. Alleen in de eerste week, toen de fysiek single nog niet uit was, won de download het overtuigend van de rest. Daarna pakte Madonna het weer op. Dus jouw vermeende actie heeft daar niets of weinig aan bijgedragen.

    Daarentegen kost het je wel veel geld. De enige winnaar hier is Madonna en enige partijen die zorgdragen voor deze transactie. Zij verdienen namelijk aan jou!

    Er zullen altijd mogelijkheden overblijven om de boel te flessen. De meeste mensen nemen dat echter niet als uitgangspunt. Tenzij ze geld over hebben natuurlijk, zoals jij klaarblijkelijk. Dan weet ik nog wel een betere besteding: wat dacht je van giro 555?

    BeantwoordenVerwijderen