maandag 12 mei 2008

Jettie Pallettie misleid iedereen

Jettie Pallettie: Ik zit in een cafeetje (75)

De biografie van Jettie Pallettie wil ons doen geloven dat Jettie Pallettie dochter is uit een buitenechtelijke relatie van de Italiaan Pepone met de Noorse Hanna. Jettie was een belhamel à la Pietje Bell, zat bij de Zusters van de Capucijnen en won de ene na de andere talentenjacht enz. enz. Nog afgezien van de naam Jettie Pallettie kwam dit verhaal ons zeer onwaarschijnlijk over. En dus gingen we, zoals je van de Megaman mag verwachten, op zoek naar het echte verhaal achter Jettie Pallettie. Iets dat anderen naar ons idee ook hadden moeten doen, in plaats van deze ‘biografie’ klakkeloos over te nemen. Maar dat zal wel weer te veel werk zijn geweest.

De echte Jettie Pallettie

Jettie Pallettie is een typetje van Jet Westerhuis, geboren op 23 augustus 1969 in Amstelveen. Door zowel haar vader (klassiek, jazz en dixieland), als haar broer (Braziliaanse muziek), kwam ze in aanraking met verschillende muziekstijlen. Jet wilde een eigen geluid laten horen en ging volop experimenten in haar eigen café ‘De kroeg’ en bleef uiteindelijk hangen bij de pop van toen en nu, met een voorkeur voor de jaren ’70 & ’80. Zingen is haar passie, en de liedjes schrijft ze zelf: meestal vertalingen van buitenlandse liedjes. Maar dan zodanig, dat ze toch nog iets eigens hebben. Dat is ook gepoogd met ‘Ik zit in een cafeetje’ van de Vlaamse zanger Bobby Prins. Op zijn versie uit 1996 van het album ‘Alleen is maar alleen’, wordt hij begeleid door een mandoline. De versie van Jet is voorzien van een accordeon bespeeld door DJ Goldfinger (=Waylon van der Heijden). Jet noemt zich voor de gelegenheid Jettie Pallettie, en een hit is geboren. Samen met DJ Goldfinger werkt Jet aan een heel album.

3 opmerkingen:

 1. Door de mand gevallen ...of...??

  hahha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lol .. foto is onjuist ;-)
  deels imfo ook

  maak iemand anders maar belachelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @anoniem:wie maakt wie belachelijk? Jettie Oosterhuis doet een typetje en heeft daar succes mee. Welke informatie is niet juist?

  BeantwoordenVerwijderen