vrijdag 15 augustus 2008

Hitflits: Australische zangeres zet de toon en Coldplay behoudt net de eerste plaats

De zomer leek al voorbij, maar voor Kid rock is het nu echt voorbij, want ‘All summer long’ zakt naar de tweede plek. En hij hoeft er ook niet op te rekenen weer terug naar #1 te stijgen, want dit weekend is ‘Hoe lang?’, de nieuwe single van Nick & Simon uitgekomen. De nieuwe #1 in de Single Top 100 is Gabrielle Cilmi met ‘Sweet about me’, die daar tien weken voor nodig had. Haar overwinning is nipt, want het scheelt slechts 4%; was haar download tot ietsje sterker dan die van Kid rock. Gabrielle is na Kylie Minogue en Olivia Newton-John de derde zangeres uit Australië die een #1-hit in Nederland scoort. En van die drie is ze met 16 jaar, ook nog de jongste.

Een Megasprong van 83 naar #5 maakt Eric Prydz met ‘Pjanoo’, dat de komende week ook nog de 3FM Megahit is. Ook binnen in de top 10 zijn Armin van Buuren & Sharon den Andel met ‘In and out of love’; zij zijn de hoogste binnenkomer op #10.

Grote stijgers zijn er van Henk Damen met ‘Zij valt op de dj’ (van 33 naar #13), Johan Gielen vs Time bandits met ‘Live it up’ (van 40 naar #17), Cisko brothers met ‘Guaglione 2008’ (van 90 naar #42) en Neil met ‘Het voelt als lente’ (van 69 naar #51). En in de tiende week maakt Frans Duijts met ‘Jij denkt maar dat je alles kan’, een reuzensprong van 61 naar #33.

Op #31 komen Rob van Daal & Richard Janse binnen met ‘Ik mis je zo’, vier plaatsen lager, op #35, gevolgd door Spoon, Harris & Obernik met ‘Baditude’. Onderin de Single Top 100, op #75, zien we dan nog ‘Disturbia’, inmiddels hit #7 van het album ‘Good girl gone bad’ van Rihanna.


In de Album Top 100 weet Coldplay de eerste plaats in handen te houden met ‘Viva la vida or death and all his friends’, nu al voor de achtste week. Maar het scheelt slechts 1% met Creedence clearwater revival met ‘Collected’, dat van 30 naar #2 stijgt. Ook ABBA stijgt door tot in de top 10: ‘Gold – greatest hits’ gaat in de derde week van 16 naar #9. De enige echte binnenkomer in de albumlijst is van de Amerikaanse singer-songwriter Conor Oberst. Na het uitbrengen van een drietal cassettes en één vinylsingle, volgt nu zijn doorbraak met het gelijknamige album op #76.

Ben je weer helemaal op de hoogte. Aanstaande maandag volgen in een nieuwe Megaman alle achtergronden, waaronder een overzicht van de jongste acts met een #1-hit.

1 opmerking:

  1. good points and the details are more precise than somewhere else, thanks.

    - Thomas

    BeantwoordenVerwijderen