donderdag 14 augustus 2008

Midweek: geen wijziging aan de top, Eric Prydz onderweg naar grootste hit

Ook al lijkt de zomer op zijn retour, Kid rock trekt zich daar niets van aan. ‘All summer long’ maakt dan ook de meeste kans om aanstaande vrijdag #1 te blijven in de Single Top 100. Zijn enige bedreiging is ‘Sweet about me’ van Gabriella Cilmi, dat terugstijgt naar de eerste plaats van de Download Top 50. Haar fysieke single blijft echter ver achter bij die van Kid rock. Alleen als haar download aanzienlijk meer verkoopt dan die van Kid rock, schiet ze vrijdag alsnog naar #1.

In ieder geval zijn twee acts nu al verzekerd van een hoge notering in de top 10. Allereerst Eric Rydz met ‘Pjanoo’, dat op een vijfde plaats binnenkomt van de Download Top 50. En de hoogste binnenkomer zal zijn voor Armin van Buuren feat. Sharon van den Andel met ‘In and out of love’, dat qua download nog beter scoort dan Eric Prydz: #4.

Andere binnenkomers zijn er van Harris Spoon & Obernik met ‘Baditude’, Rob van Daal & Richard Janse met ‘Ik mis je zo’ en Axwell, Bob Sinclar feat. Ron Carroll met ‘What a wonderful world’. Daarnaast gaat Silvia Swart, die al de Nederlandse Amy MacDonald wordt genoemd, met ‘Droom van werkelijkheid’ op herhaling.

In de Album Top 100 rukt ‘Collected’ van Creedence clearwater revival op naar de tweede plek. Maar of die opmars sterk genoeg blijkt te zijn om Coldplay met ‘Viva la vida or death and all his friends’ van de eerste plaats te verstoten? Wel ziet het er naar uit dat Frans Duyts de enige echte binnenkomer zal zijn met ‘Denken dat je alles mag …’.


Het is echter nog maar woensdag, dus er kan nog van alles gebeuren. Hoewel aan de top alles al beslist lijkt te zijn. Zeker weten we het pas aanstaande vrijdag, wanneer de definitieve lijsten bekend worden gemaakt. En dan melden wij ons ook weer met een nieuwe Hitflits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten