woensdag 10 september 2008

Midweek: Marco Borsato vecht terug

De midweek singles laat zien dat ‘Stop de tijd’ van Marco Borsato nog niet opgeeft. Fysiek blijft het nummer minder presteren dan ‘Hoe lang’ van Nick & Simon, maar de download zou hem aanstaande vrijdag wel eens op #1 terugbrengen. Zou, want wellicht hebben Nick & Simon nog een troef achter de hand? En zoniet, dan hebben
ze met ‘Hoe lang’ wel mooi op #1 gestaan!

Symphonica in rosso loopt vandaag ten einde. ‘Face in the crowd’, het anthem door Lionel Richie & Trijntje Oosterhuis, is nu eindelijk onderweg naar een top 5 notering. Ook Gerard Joling trekt profijt van zijn concerten, afgelopen weekend in Spaarnewoude, want ‘Ik hou d’r zo van’ is aanstaande vrijdag één van de binnenkomers in de Single Top 100.

De strijd om de hoogste binnenkomer is echter nog niet gestreden. Deze gaat tussen P!nk met ‘So what’ en Bert ter Brugge met ‘Rood hart’. Wat lager in de lijst verwachten we ‘Redlight’ van Ian Carey, Sandy Dane met ‘Peace, love & icecream’, Marina Mena met ‘All this time’ en Queen+Paul Rodgers met ‘C-lebrity’ binnen.

In de Album Top 100 geeft Jan Smit zijn eerste plaats nog niet op met ‘Stilte in de storm’. Sterker nog, hij weet ‘Big band theory’ van Barry Hay op grote afstand te houden. Ook rapper Kempi doet een gooi naar een vette top 10-notering met zijn album ‘Du zoon’. Onder de binnenkomers zitten verder albums van Staind (‘The illusion of progress)’, Calexico (‘Carried to dust’) en ‘Waar’ van Hautekiet en de Leeuw.

Hebben Nick & Simon nog een troef achter de hand, waardoor ze de #1-positie behouden? Wint P!nk de strijd om de hoogste binnenkomer van Bert ter Brugge? Vragen die aanstaande vrijdag worden beantwoord in een nieuwe Hitflits. Mis ‘m dus niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten