zondag 30 november 2008

Frogers doen het even met wat minder

René Froger: De zon schijnt voor iedereen (93)

Tijdens de hoog opgelopen ruzie tussen Gerard Joling en Gordon, heeft René Froger zich afzijdig gehouden. Maar het ging hem niet in z’n koude kleren zitten. In die tijd werkte hij mee aan de RTL4 serie ‘Effe geen cent te makken’. Daarin moest de volledige familie Froger (dus inclusief Natasja en de zonen Maxine en Didier) een maand lang zien rond te komen van het minimum inkomen van € 670,--. Daarvoor verhuisden de Frogers naar een huurhuis in Hilversum. Wel bleven René en Natasja gewoon hun (tv)werk doen. Alleen moest René wel genoegen nemen met een oude Opel in plaats van zijn eigen auto. Maar die miste hij niet het meest, wel het tweede toilet! René zit nogal graag op het toilet en dan niet even, maar wel uren!

Het doel van de serie was om aandacht te vragen voor de sluimerende problematiek van mensen die op bijstandsniveau moeten leven. Tevens wilde de Stichting Voedselbank geld inzamelen, omdat ze het hele land van dezelfde voedselpakketten wil voorzien. De opbrengst van de single ‘De zon schijnt voor iedereen’, het themalied van de serie, gaat dan ook volledig naar deze stichting. Het nummer is de 52ste notering voor René, die de tekst schreef.

benefiet

Op donderdag 11 december is er een speciale benefiet-uitzending van ‘Effe geen cent te makken: De finale’, die wordt gepresenteerd door Linda de Mol. Daarnaast zullen een antal artiesten belangeloos optreden, waaronder Paul de Leeuw, Jeroen van der Boom en natuurlijk René Froger. Het doel van die avond is zoveel mogelijk fondsen en donateurs te werven voor de Voedselbank.

Feedbank?

Zou dat de Engelse benaming zijn van voedselbank? Dat is wel van belang, omdat de serie aan vijf landen is verkocht. Het programma gaat daar ‘Celebrity welfare’ heten en zal telkens met een bekendheid uit het betreffende land worden gemaakt. In Nederland wordt al gesproken over een tweede serie van ‘Effe geen cent te makken’, waarbij Estelle & Ruud Gullit de opvolgers zijn van Natasja en René Froger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten